Emotivni invalid

Ljubav
Emotivni invalid
Ako priželjkujete stabilnu vezu s muškarcem koji će s vama dijeliti o svoje poljupce, izljeve nježnosti i svoju intimu trebate biti svjesni činjenice kako nisu svi muškarci sposobni za tako nešto.

Ako priželjkujete stabilnu vezu s muškarcem koji će s vama dijeliti o svoje poljupce, izljeve nježnosti i svoju intimu trebate biti svjesni činjenice kako nisu svi muškarci sposobni za tako nešto. Postoje naime oni tipovi muškarca koje definitivno možemo svrstati u emotivne invalide.

Emotivni invalid je muškarac koji teško otvara svoje srce – ikome! On je u stanju isključiti svih iz dijelova svog života i nikada ne dopustiti da itko u njegovu životu ima bilo kakvu važnu ulogu. Osim toga, ovaj muškarac može i zna iscrpiti, a ostvarivanje stabilne i emotivne veze s ovom individuom je definitivno Sizifov posao.

Stoga je jako važno da u samom početku znate prepoznati ovaj tip muškarca kako bi izbjegli gubljenje vremena, a i živaca na osobu s kojim ne možete ostvariti gotovo nikakvu budućnost.

Ovdje je naime riječ  o „oštećenim“ ljudima kada su u pitanju sposobnost prepoznavanja i razumijevanja potreba drugih, i sposobnost da vole. Ove osobe su često narcisoidne, nesposobne transcendirati sebe u drugo ljudsko biće, decentrirati se, što je u biti osnova i bit same ljubavi.

Dakle, emotivni invalidi su osobe za koje je ljubav, kao vrhunsko dostignuće zrelosti, te fenomen davanja i primanja, apsolutno nedostižna emocija. No kako ćete uočiti da li je riječ o emotivnom invalidu?

Dogovor za izlazak s njim može potrajati danima. Razlog leži u tome što se on ne želi prilagoditi. S njim ćete se moći naći isključivo kada to njemu odgovara.
Poruke i pozivi kad vi poželite kod ovih muškaraca nisu mogući. Oni ili neće dati svoj broj, već će uzeti vaš, Ili se neće javljati na vaše pozive, a na poruke će odgovoriti onda kad to njima bude odgovaralo.
Ovi muškarci izlaze isključivo na mjesta gdje se oni osjećaju dobro. Vi ne možete i teško da ćete moći odrediti mjesto izlaska. Samo će odmahnuti glavom i držati se svoga. Emocionalni invalidi su kruti i jako se teško prilagođavaju.
Upoznavanje vaših prijatelja i obitelji je nepotreban posao, jer je to uglavnom i znak kako veza postaje ozbiljna. Što se on više infiltrira u vaš život, to vi postajete ovisniji o njemu. To je u biti njihov cilj i moto.
Naravno da u vezi par ne mora uvijek raditi sve zajedno. Postoje trenutci koji su rezervirani za druženje s prijateljima. Ali, ako vi ne uspijevate upoznati njegove prijatelje, ili ne možete sudjelovati u njegovim aktivnostima, to je znak da vas ne želi u svim aspektima svog života.
Iz usta emotivnog invalida teško ćete čuti riječi poput: „Volim te“ i „Zaljubio sam se u tebe“. Razlog tomu je što bi izgovaranje tih riječi značilo doticaj s emocijama, a emocije, kad su izrečene, za ove muškarce zvuče još i gore.
Emotivni invalid teško oprašta odbijanje. Kada gubi, doživljava poraz ili kada je odbačen zna biti izuzetno vješt u manipulaciji i osvetoljubivosti. U tim trenutcima on ima potrebu da devalvira, ponižava i omalovažava osobu koja ga je porazila ili odbacila, želeći time umanjiti njezin značaj. Na taj se način pokušava izboriti s anksioznošću, napetošću, koju mu stvara frustracija zbog gubitka.

Za svoje neuspjehe često zna pronalaziti socijalno prihvatljive izgovore koji će opravdati sve neugodno što mu se događa u vezi, pri čemu je krivac, uvijek partner ili netko drugi. Treba biti svjestan toga da tim izgovorima, to jest lažima on u biti pokušava uvjeriti (više sebe nego druge), u neku njegovu stvorenu i jedino njemu prihvatljivu “ istinu”, a sve to zbog očuvanja zapravo, izuzetno krhkog i oscilirajućeg samopoštovanja.

Dakle, prije nego započnete ozbiljnu vezu dobro se raspitajte o prijašnjem ponašanju u partnerskim relacijama osobe s kojom to želite ostvariti. Lijepo je kada srce ubrzano lupa, ali je istinski lijepo i jedino tako može potrajati jedino ako i razum odobrava.

Ljubav je nažalost emocija za koju nije spreman, a ni sposoban baš svatko jer je to emocija zrelosti i zrelih, a emotivni invalidi su lišeni tog najdivnijeg osjećaja na svijetu.

Ne propustite