Pohovane palačinke sa špinatom i sirom

Glavna Jela
Pohovane palačinke sa špinatom i sirom
Pohovane palačinke sa špinatom i sirom

Sastojci

Za paniranje:

- 150 g krušnih mrvica

- 1 jaje

- 100 ml mlijeka

- malo soli

Za palačinke:

- 1 jaje

- prstohvat soli

- prstohvat šećera

- 130 g glatkog brašna

- 300 ml mlijeka

Za nadjev:

- 150 g mladog špinata

- 150 g svježeg kravljeg sira

- 2 kašike kiselog vrhnja

- 1 jaje

- 1 kašika soli

 

Koraci pripreme

1. Jaje sa soli i šećerom dobro razmutite pjenjačom. Naizmjenično postepeno dodajte prosijano brašno i mlijeko dok ne dobijete glatku tekuću smjesu. Dobro zagrijte tavu, dodajte malo ulja i ulijte zaimačom tijesto da prekrije dno tave u tankom sloju. Nakon kratkog pečenja tijesto okrenite lopaticom i još kratko pecite. Prebacite na tanjir.

2. Prema potrebi u tavu dodajte malo ulja, pa nastavite peći palačinke dok ne potrošite cijelu količinu tijesta. Za nadjev kratko blanširajte špinat. Ocijedite ga i dodatno još istisnite vodu. Sitno ga narežite i dobro pomiješajte sa sirom, vrhnjem, jajetom i soli. Nanesite nadjev u tankom sloju na palačinku, presavijte lijevi i desni kraj palačinke pa je savijte u oblik sarmice. Nastavite tako dok ne potrošite svu količinu palačinki i nadjeva.

3. Zatim ih panirajte u krušne mrvice, smjesu razmućenog jajeta i mlijeka i ponovno u krušne mrvice. Pržite ih kratko s obje strane u dubljem ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih na kuhinjski papir kako bi se upila suvišna masnoća. Poslužite samostalno ili uz dodatak svježe rajčice.

(dobrahrana.jutarnji.hr) 

Novo