Pileće rolnice sa špinatom

Glavna Jela
Pileće rolnice sa špinatom
Pileće bijelo meso odvojiti od kostiju, pa ga podijeliti na 4 filea. Svaki file istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji.

Sastojci:

- 2 veća komada pilećeg bijelog mesa
- 150 g krem sira
- 100 g mozzarelle
- 300 g špinata
- 150 g krušnih mrvica
- 50 g sezama
- 2 jaja
- 150 g brašna
- 2 dl ulja
- mješavina začina, sol, papar

Priprema:

1. Pileće bijelo meso odvojiti od kostiju, pa ga podijeliti na 4 filea. Svaki file istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji.
2. Špinat kratko blanširati u slanoj vodi, a potom ga procijediti i sitno nasjeckati. Mozzarellu naribati na krupno.
3. U manjoj posudi pomiješati krem sir, špinat i mozzarellu, te začiniti po želji.
4. Svaku šniclu premazati pripremljenom mješavinom, a zatim je zarolati.
5. Rolane šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mješavinu mrvica i sezama.
6. Panirane rolade peći na vrućem ulju sa svih strana dok ne porumene. Gotove šnicle poslužiti uz pomfrit.

(Dobra Hrana)

Novo