Pileće rolnice sa špinatom i paradajz sosom
Ovo je jelo za sve gurmane.
Sastojci
500g pilećeg bijelog mesa
200g špinata
100g riccota sira
50g parmezana
1 šolja paradajz sosa
4 češnja bijelog luka
130g mozzarela sira
2 jaja
1 šolja prezli
Origano, peršun, crvena mljevena paprika, so, biber
Priprema
1. Prije svega spremite paradajz umak. U jednu šolju paradajz soka (ili pelata) dodajte 2 češnja bijelog luka sitno isjeckana, origano, malo peršunovog lišća sitno sjeckanog, maslinovog ulja, soli, bibera, crvene mljevene paprike (možete ljutu, ako volite).
2. Sada na malo maslinovog ulja propržite bijeli luk koji ste prethodno isjeckali, pa dodajte sitno sjeckan špinat. Kada je špinat gotov dodajte riccota sir i parmezan. Dodajte so i biber. Sklonite sa vatre.
3. Piletinu isjecite na tanke šnicle. Posolite je i pobiberite, pa punite nadjevom od špinata, zatim zamotajte u rolnicu. Svaku ronlicu uvaljajte prvo u jaja, pa u prezle. Redajte u tepsiju i pecite na 230 stepeni oko 30 minuta.
Nakon toga izvadite iz rerne, prelijte sosom od paradajza predhodno napravljenim i na svaku rolnicu stavite po komad mozzarela sira. Pecite još 5 minuta.