IDEJE ZA SAVRŠEN RUČAK: Iznenadite vaše ukućane ovim sočnim jelima koja će im popraviti dan

Glavna Jela
IDEJE ZA SAVRŠEN RUČAK: Iznenadite vaše ukućane ovim sočnim jelima koja će im popraviti dan
.

Ako su vam dosadili klasični recepti za jela od mesa probajte specijalitete koje vam predlažemo.

Teleće šnicle

POTREBNO JE

2 čena belog luka, šolja ulja, četvrt šolje soja-sosa, četvrt šolje vorčester sosa, četvrt šolje senfa, trećina šolje limunovog soka, pola kašičice bibera, 1,5 kg teletine

PRIPREMA

Sve sastojke osim mesa stavite u blender i sameljite ih, pa u tu smesu uvaljajte meso isečeno na deblje šnicle. Stavite ga u frižider da odstoji 12 sati, pa ga pecite na roštilju po 10 minuta sa svake strane.

Argentiski ćevapi

POTREBNO JE

300 g mlevenog mesa, 300 g krompira, 1 jaje, 2 čena belog luka, peršun, biber, so, suvi biljni začin, soda bikarbona

PRIPREMA

Obarite krompir, pa ga narendajte na najkrupnije rende. Kada se ohladi, pomešajte ga sa mlevenim mesom, dodajte jaje, seckani beli luk, peršun, so, suvi biljni začin i na vrh noža sodu bikarbonu. Dobro umesite, formirajte ćevape i pecite na vrelom ulju dok ne porumene. Služite ih uz krompir pire ili tartar sos.

Svinjski užitak

POTREBNO JE

500 g svinjskog mesa, crni luk, 3 kašike ulja, čen belog luka, 500 ml piva, pakovanje smrznutog povrća, rendani kačkavalj

PRIPREMA

Svinjske šnicle isecite na trake i ispržite ih na ulju zajedno sa crnim lukom. Dodajte očišćene i iseckane šampinjone, propasirani beli luk i ostale začine. Smesu promešajte, prelijte pivom, dinstajte i po potrebi dodajte malo vode. Povrće skuvajte u odvojenom loncu, dodajte ga mesu i još malo, mešajući, dinstajte.

Gotovo jelo od mesa i povrća pospite rendanim kačkavaljem i servirajte s krompirom pečenim u ljusci.

Novo