Piletina sa mocarelom!
Piletina sa sirom!
Ako ne znate šta naprviti za ručak evo odlične ideje, a ne oduzima puno vremena.
Recept:
700 g pilećeg bijelog mesa
70 g parmezana
prezle
2 bjelanca
1 kašika ulja
malo vegete
biber
kečap
mocarela
Postupak:
Pileće bijelo meso rastanjiti čekićem za meso, zatim posuti vegetom i biberom.Zatim ćemo pomiješati prezlu i parmezan, a u bjelanjke ćemo dodati kašiku ulja i sve dobro promiješati.Začinjenu piletinu uvaljamo u mokru smjesu sa bjelanjcima i uljem, pa poslije u suhu sa parmezanom i prezlama.Postupak ponoviti sve dok nam ne nestane smjese.Sve to poredati u pleh i peći na 200 C, oko 20-tak minuta.Izvaditi pleh iz pećnice i preokrenuti piletinu, premazati je kečapom te preko dodati mocarelu, ponovo vratiti u rernu oko 5-10 minuta.