ŽENE VIŠE NEĆETE GLEDATI ISTO KAD OVO PROČITATE: Neobične činjenice o njihovom tijelu koje će vas ostaviti bez riječi!

Praktična žena
ŽENE VIŠE NEĆETE GLEDATI ISTO KAD OVO PROČITATE: Neobične činjenice o njihovom tijelu koje će vas ostaviti bez riječi!
.

Možda ste pročitali mnoštvo knjiga na temu kako razumjeti žene, ali vam garantujemo da ove nevjerovatne stvari o ženama sigurno ne znate.

1. ŽENE VIDE VIŠE BOJA

Da li ste se nekada raspravljali sa svojom prijateljicom, djevojkom ili suprugom zbog bijelih zavjesa, za koje je ona tvrdila da su bež boje? To je zbog toga što žene u prosjeku primjećuju 20% više razlika u bojama i oblicima.

 

2. ŽENSKO TIJELO IMA MANJU OTPORNOST NA ALKOHOL

Vjerovali ili ne, ali alkohol je još opasniji za žene jer su skloniji bolestima jetre poput hepatitisa (upala jetre) i vjerojatnije je da će umrijeti od ciroze jetre (hronična bolest). Također je vjerojatnije da će žene patiti od oštećenja mozga od alkohola poput gubitka mentalnih funkcija i smanjenja veličine mozga.

 

3. VIŠE JE ATRAKTIVNA

Razne studije su pokazale da je žena privlačnija muškarcima što "plodnije" izgleda, tako da žene koje su rodile imaju atraktivnije tijelo i privlačnije su muškarcima.

 

4. PROSJEČNA ŽENA ĆE POJESTI 1,8 KG RUŽA ZA USNE TOKOM SVOG ŽIVOTA

Kada uzmete prosječan broj ruževa kupljenih tokom životnog vijeka i njihovu prosječnu nosivost, dobijete da žene pojedu 1,8 kg ruža za usne tokom svog života. U prevodu to je 533,76 ruževa. Naravno, za neke je žene ovaj broj prevelik (ili nije dovoljno velik), pa je to prosjek - to se razlikuje od zemlje i kulture.

 

5. NE VOLE DA RIZIKUJU

Možda ste primijetili da žene ne vole da rizikuju, a za to postoji i znanstveni razlog. Anterior cingulate cortex, dio mozga koji vaga opcije pri donošenju odluke, veći je kod žena nego kod muškaraca. 

 

6. ZBOG NJIH SE MUŠKARCI ČESTO DEBLJAJU

Iznenađujuće, puno muškaraca u dugim vezama se udeblja, a to bi moglo biti upravo zbog njihovih djevojaka. Tu je i nesvjesna namjera da muškarca učine manje privlačnim drugim ženama.

 

7. OSJETLJIVOST NA MIRISE

Baš kao i prije, povećani osjećaj mirisa pomogao je našim precima da opstanu i, kako su žene uglavnom skupljale hranu, pomoglo im je da odaberu pravu hranu za porodicu.

 

8. O NJIHOVIM IZUMIMA SE RIJETKO GOVORI

Mary Anderson izumila je vjetrobransko staklo 1903. Osim toga, žene tokom godina patentirale su: jednokratne pelene, papirnate vrećice, nefleflektivno staklo, košaru za pranje stakla, perilicu posuđa i mnoge druge inovacije.

 

9. PETE SU ZA MUŠKARCE

U sedamnaestom stoljeću, pete su uvedene u žensku modu kako bi imitirale ljude koji su nosili pete kao znak svoje muževnosti i statusa.

 

10. DUŽE ŽIVE

Ponekad razlike u dužini života između muškaraca i žena mogu biti i do desetljeća, ali u prosjeku je barem 2-3 godine širom svijeta. I to nije samo za ljude. Ženski orangutani i čimpanze također nadživljuju svoje muške kolege.

Novo