SVAKA OD NJIH VODI U RAZVOD: Evo koje situacije su STROGO ZABRANJENE u svađi sa partnerom

Ljubav
SVAKA OD NJIH VODI U RAZVOD: Evo koje situacije su STROGO ZABRANJENE u svađi sa partnerom
.

Vrlo je jednostavno povriijediti voljenu osobu samo jednom riječju ili postupkom tokom svađe. Ove stvari nikada ne bi trebalo raditi, koliko god u tom momentu bili ljuti ili razočarani u partnera, ako ne želite da vaša veza krene stranputicom.

Radi se o ovim stvarima:

1. Ne mješajte ostale članove porodice u vaše svađe
Vaša svađa se tiče samo vas svoje i nikoga drugog. Mješanjem roditelja ili prijatelja rizikujete da obična svađa preraste u porodičnu zbrku. Čak i ako ponovo uspostavite harmoničan odnos, ostali članovi porodice će sve pamtiti i iskoristiti protiv vas ili vašeg partnera čim im se ukaže prilika.

2. Ne mješajte probleme
Ako je uzrok svađe gomila veša ili neoprani sudovi, neka tako i ostane. Ne podsjećajte partnera na njegove ranije greške - na ovaj način ćete pretvoriti običnu porodičnu prepirku u ogroman, ružan konflikt. Nakon toga, vaš partner će se logično zapitati: da li treba da nastavi vezu u kojoj se toliko toga zahtjeva od njega?

3. Nikada ne pominjite razvod
Ako kažete: "Hajde da se razvedemo" tokom svađe, to može biti najveća uvreda ikada rečena. Ove riječi će mnogo povrediti osjećanja partnera. Što ih češće govorite, brže će razvod zaista i dogoditi. Ako volite jedno drugo, nikada ne razgovarajte o rastajanju.

4. Nikada ne napuštajte kuću usred svađe
Jednostavno napuštanje kuće u toku svađe pokazaće samo koliko se nelagodno osjćate pod istim krovom sa partnerom. Lupanje vratima, odlazak u mrak, ostavljanje neriješenog konflikta - sve ovo će natjerati partnera da dvaput razmisli o vašoj zrelosti. Mnogo je bolje da sačekate da se oboje smirite, a onda porazgovarate o svemu kao odrasli.

5. Ne idite razdvojeni u krevet
Spavanjem u različitim krevetima pokazujete da još niste spremni na pomirenje. Svakodnevna rutina, kao što je zajednički odlazak na spavanje, smiriće napetost u vazduhu i ubrzati rješavanje konflikta. Možda okrenete leđa jedno drugom, ali ujutru ćete se probuditi u zagrljaju bez i najmanjeg nagovještaja sinoćne svađe.

6. Nikada se ne svađajte u javnosti
Ako dozvolite sebi i partneru da se posvađate na javnom mjestu, ne poštujete ni jedno drugo ni ljude u okolini. Ne vadite kosture iz ormara u javnosti. Mnogo je bolje da o problemima razgovarate kod kuće.

7. Izbjegavajte nasilje
Dok se svađaju, ljudi su skloni da pokažu najgoru stranu svog karaktera. Neki se okreću i nasilju da bi dokazali da su u pravu. Nemojte dozvoliti sebi ili partneru da postanete nasilni, koliko god bili ljuti jedno na drugo. Fizički bol koji nanese voljena osoba ubiće sva osjećanja koja su vas nekad spajala.
 

Novo