STEVAN OBIŠAO TOR I ZATEKAO JEZIV PRIZOR: 40 ovaca sa rasporenim utrobama, ležalo u sopstvenoj krvi (FOTO)

Čudne priče
STEVAN OBIŠAO TOR I ZATEKAO JEZIV PRIZOR: 40 ovaca sa rasporenim utrobama, ležalo u sopstvenoj krvi (FOTO)
.

Užasan prizor zatekao je deda Stevan iz Makedonije kada je ušao u svoj tor...

Kada je jutros ušao u svoj tor u selu Vetersko kod Velesa, na sjeveroistoku Makedonije, deda Stevan se umalo nije onesvijestio. Zatekao je užasnu sliku - rasparane utrobe, izvađene organe, životinje kako u agoniji umiru...

Čak 40 ovaca iz njegovog stada preklale su divlje zvijeri.

- To su učinile divlje životinje, a koje, ni sam ne znam. Počinili su mi veliku štetu, rekao je deda Stevan novinarima skopske televizije Sitel.


Niko od desetak žitelja sela ne zna šta se protekle noći dešavalo u toru. Ni oni ne znaju koje su divlje životinje napale i pobile ovce u zatvorenom i pokrivenom toru njihovog suseda.

- Sinoć su nam pojeli sve iz vinograda, a danas su, sigurno vukovi, masakrirali ovce, a mi gdje da se žalimo, nemamo ni puta, ni vode, veli komšija deda Stevana.


Iako su se vlasnici stada ovaca javljali na puno adresa, ni jedna državna institucija nije odgovorila na njihove pozive za pomoć. Odgovor je svuda bio isti – nismo nadležni i ne znamo šta da radite sa ugunulim ovcama.

- Javili smo se u veterinarnu službu, gdje su nam rekli da oni nisu nadležni i uputili nas da se obratimo veterinarnoj incpekciji. Tamo su nam rekli da ni oni nisu nadležni. Potom smo potražili pomoć od policije.


- Oni su nam rekli da ne diramo ubijenu stoku, ali su dodali da ni oni nisu nadležni. Rekli su nam da će doći, ako je mečka poklala ovce, a ako su ih zaklali vukovi – ne. Ne znam koja im je to logika - razočarano je izjavila kćerka deda Stevana.


Iz područnog odeljenja Ministarstva za poljoprivredu u Velesu, televiziji Sitel su izjavili da ni oni nisu nadležni i da nemaju komisiju za štete koje počine vukovi.

Deda Stevan sada strahuje za preživjele ovce. Boji se da se ne zaraze od uginule stoke.

Žitelji sela Vetersko kažu da se u njihovom selu odavno nije desio napad divljih životinja, a deda Stevan i njegova porodica očekuju od nadležnih institucija da im objasne šta da rade sa uginulim ovcama.

Novo