Pokušaj ubistva u Bugojnu

Crna hronika
Pokušaj ubistva u Bugojnu
U krugu srednje stručne škole u Bugojnu došlo je do upotrebe vatrenog oružja, a jedna osoba je ranjena. Policijski medicinski radnici su na navedenoj lokaciji pronašli osobu R.V. rođenu 1987.godine iz Bugojna sa ozljedama u predjelu stomaka. Ozlijeđeni je prevezen u dom zdravlja Bugojno, a zatim u kantonalnu bolnicu Travnik.

U krugu srednje stručne škole u Bugojnu došlo je do upotrebe vatrenog oružja, a jedna osoba je ranjena. Policijski i medicinski radnici su na navedenoj lokaciji pronašli osobu R.V. rođenu 1987.godine iz Bugojna sa ozljedama u predjelu stomaka. Ozlijeđeni je prevezen u dom zdravlja Bugojno, a zatim u kantonalnu bolnicu Travnik.

Konstatirane su mu teže tjelesne povrede, ali trenutno nije u životnoj opasnosti. Policijski službenici su uhapsili 5 osoba, a kroz kriminalističku obradu utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je osoba I.S. rođen 1969. godine iz Bugojna pištoljem pucao i pogodio osobu inicijala R.V u predjelu stomaka.

Na osnovu naredbe nadležnog suda izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni. Osumnjičeni će nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistva u pokušaju, biti predan na dalje postupanje kantonalnom tužilaštvu Travnik.

(Novi.ba)

Ne propustite