U povodu završetka Dana Europe u BiH - 'Veliki regionalni koncert'

Bosna i Hercegovina
U povodu završetka Dana Europe u BiH - 'Veliki regionalni koncert'
Na koncertu su nastupili Regina, Republika (Slavonski Brod), Charter (Beograd..

Dan Europe, manifestacija je koju organizira Europski pokret u BiH, ove godine održao se u Čapljini.

Konačni dogovor o tome u aprilu ove godine postigli su Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina, i Predrag Praštalo, predsjednik Europskog pokreta u BiH. "Za nas je zadovoljstvo, čast, ali i odgovornost biti dobri domaćini. S obzirom na značaj i poruke koje manifestacija nosi, potrudit ćemo se oko njezine organizacije. Odluku Europskog pokreta vidim kao potvrdu da mi ovdje živimo sukladno europskim vrijednostima. S obzirom na položaj Čapljine, uz samu granicu, moglo bi se reći kako i živimo uz Europu. Svatko tko prati politička zbivanja, unatoč svim problemima, vidi da se BiH približava Europi" kazao je tada načelnik općine Čapljina, Smiljan Vidić. 

Predrag Praštalo, predsjednik Europskog pokreta u BiH, naglasio je tada kako Čapljina kao prvi grad u BiH nije slučajno odabrana: “Imamo uvid u rezultate koje je Čapljina postigla posljednjih godina. Predstojeća manifestacija bit će jedanaesta po redu, a prva u Hercegovini, što sugerira na to da ona nije slučajno odabrana”, kazao je predsjednik Praštalo.

U povodu završetka ovogodišnjeg projekta obilježavanja Dana Europe u BiH - Čapljina 2016, u organizaciji Europskoga pokreta (EP) u BiH, sinoć je na Gradskom trgu u Čapljini održan "Veliki regionalni koncert", u kojem su sudjelovale glazbene skupine iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Na koncertu su nastupili Regina, Republika (Slavonski Brod), Charter (Beograd..

 

Ne propustite