Memija: Iz ove sezone možemo izvući pouke, i narednu dočekati spremniji

Fudbal
Memija:  Iz ove sezone možemo izvući pouke, i narednu dočekati spremniji
Ako ne najperspektivniji, onda jedan od tih je i igrač Željezničara, Memija Kerim
Ako ne najperspektivniji, onda jedan od tih je i igrač Željezničara, Memija Kerim, koji je ove sezone pružio nekoliko fenomenalnih partija u dresu Plavih, te se zasluženo našao u društvu igrača koji nose prefiks ''talentovani'', sa njim smo razgovarali o protekloj sezoni, propuštenoj prilici za odlazak u Europu, kao i nastavku karijere, odnosno odlasku sa Doline Ćupova.

Jedan si od najperspektivnijih nogometaša u Premier ligi bih, koliko ti to imponuje?

''Ne obazirem se previše na te tvrdnje. U potpunosti sam koncentrisan na svakodnevne aktivnosti u Klubu te pružanje što boljih partija na utakmicama. Ljudi u Klubu i navijači to cijene, a činjenica da sam redovan član mlade reprezentacije mi je najbolji znak da sam na dobrom putu.''

Nisi uspio sa Željom obezbjediti Evropu ove godine, ali djelimično si sa svojim kolektivom spasio sezonu s obzirom da ste pobjedili dva derbija, kakav je tvoj utisak na čitavu sezonu?

''Svi u Klubu smo razočarani zbog toga što nakon nekoliko godina nećemo igrati evropske utakmice. To je u svakom slučaju veliki neuspjeh i svi u Klubu smo svjesni toga. Najviše mi je žao naših navijača koji su zaslužili bolje rezultate. Nadam se i vjerujem da ćemo iz ove situacije izvuči pouke i u narednoj sezoni biti spremniji.''

Zimus nije manjkalo ponuda, međutim odlučio si ostati u Želji, misliš da još nisi dovoljno sazrio za odlazak vani, ili ti je veoma teško oprostiti se od Doline Ćupova?

''Bilo je nekoliko upita, ali sam kroz razgovor sa porodicom i ljudima iz Kluba shvatio da je za mene najbolje da još neko vrijeme ostanem u Klubu. Mislim da u Želji mogu još sazrijeti i igrački napredovati i onda spreman napraviti korak dalje u karijeri. Imamo jako dobru ekipu, odlične navijače, a rukovodstvo radi odlične stvari za budućnost Kluba. Zaista se osjećam ugodno u svom Klubu i nigdje mi se ne žuri.'' Zaključio je za Novi.ba  igrač Željezničara, Kerim Memija.

(Faris DŽAFEROVIĆ , Novi.ba)

Ne propustite