Nikić za Novi.ba: Nismo bili loši, raduje me veliki broj mladih igrača u ekipi

Fudbal
Nikić za Novi.ba: Nismo bili loši, raduje me veliki broj mladih igrača u ekipi
Nikola Nikić, legenda Želje te proslavljeni nogometaš iz Bosne i Hercegovine, dao je svoju analizu o meču BiH i selekcije Španije.

Nikola Nikić, legenda Želje te proslavljeni nogometaš iz Bosne i Hercegovine, dao je svoju analizu o meču BiH i selekcije Španije.

Nikić nije bio impresioniran slikom našeg tima u prvom dijelu utakmice, ali kasnije su ga naši igrači oduševili svojom igrom, posebno sa igračem manje.

''Mislim da smo odigrali fenomenalnu utakmicu, jer ja utakmicu posmatram u cjelini, a ne u periodima, iako to na startu nije izgledalo kako treba, do kraja drugog poluvremena smo se konsolidovali, pa smo u drugom još bolje stisnuli Špance, koji nisu bezazlena reprezentacija. Posebno nam u korist ide što smo sa igračem manje igrali mnogo bolje od Španaca, neki će reći da su oni igrali sa drugim timom, ali kad pogledamo sve Španija ima više igrača nego mi stanovnika.''

Nikola je oduševljen i činjenicom da su tu i igrči koji su prošli kroz njegove ''ruke'' u mlađime selecijama.

''Ostaje žal što nismo došli bar do remija, iako smo imali nekoliko zicera, međutim fulili smo, i kao kazna je došao gol u zadnjoj minuti. Drago mi je što vidim dosta igrača koji su igrali kod mene u mladoj reprezentaciji.Neki su čak i okosnica ekipe, to me jako raduje, mali Šjanić je malo lošiji u posljednih nekoliko utakmica ali ispravit će on to do početka kvalifikacija, žao mi je i što se Edin povrijedio nadam se da će biti u punoj snazi na startu kvalifikacija.''

Popularni Folcika je impresioniran Baždarevićevom smjelošću da protiv Španije u 'vatru' gurne nekoliko igrača koji igraju ili su donedavno igrali u Premijer ligi BiH, a neki od njih su mu se posebno dopali.

''Drago mi je da Meša uovako velikim utakmicama daje prliku mladim igračima, koje je iznjedrila naša liga, za razliku od prethodnih selektora.'' rekao je Nikić i dodao:

''Nekoliko igrača mi se svidjelo posebno, poput Višće koji mi liči na mog Bahtića, brz, prodoran, hrabar i pametan. Također mi se dopao i Hodžić, iako je igrao na neprirodnoj poziciji za njega pružio je dobru utakmicu. Tu su još i Duljević i Kolašinac, Kolašinac je pravi tenk, nije bitno kakva je prepreka ispred on uzme loptu i ode, da je zid ispred njega on bi ga razvalio, smjeh. Dulja mali je fantastičan, posebno što mi uopšte ne izgleda kao igrač, onako debeljuckast, nezgrapan, al kad uzme loptu, ne moguće ga je zaustaviti, pdsjeća me na mene, samo još da igra u Želji gdje bi mu kraj bi, smjeh, Strašni sud.''

Još jednom je potvrdio oduševljenje Mešinom taktikom, ali i navodi da on i ne može biti loš trener, zbog toga što je učio od najboljeg.

''Meša pravi odliču stvar sa pozivanjem mlađih igrača, koji su se kalili u našoj ligi, to mi se jako dopada, ima u njegovoj taktici malo i šmeka Željine ekipe iz naših vremena. Uvijek je bio pametan, zato je i igrao veznog, pa me ne čudi da je pokupio nekih Švabinih manira, jer nas je trenirao najbolji trener sa ovih prostora, po meni i mnogo šire.'' zaključio je za Novi.ba Nikola Nikić

(Faris DŽAFEROVIĆ, Novi.ba)

Ne propustite