Izvukla je iz tegle ovaj sloj plijesni, ono što joj je ostalo ispod čudnije je nego što je mogla zamisliti

Zanimljivosti
Izvukla je iz tegle ovaj sloj plijesni, ono što joj je ostalo ispod čudnije je nego što je mogla zamisliti
Svi smo mi u potrazi za čudom od lijeka koji će nas osloboditi svih bolesti i nesreća koje nas mogu snaći.

Svi smo mi u potrazi za čudom od lijeka koji će nas osloboditi svih bolesti i nesreća koje nas mogu snaći. Ovo piće postoji već hiljadama godina u Aziji. Možda nije čudotvorni lijek koji svi priželjkujemo, ali je svakako nevjerovatno!

Počnite tako što ćete skuhati zaslađen crni čaj.

pocnite-tako-sto-cete-skuvati-zasladen-crni-caj-0

Onda sipajte čaj u staklenu posudu, dodaj kombuha gljivu koju možete svuda naći i hermetički zatvorite i čuvajte na hladnom i mračnom mjestu

z
To je ono što će fermentirati čaj u piće poznatije kao kombuha, pikantno piće koje se vijekovima koristi kao lijek za sve.Posudu tako zatvorenu ostavite da odstoji 7-10 dana.Primjetićete kako se gljiva stvara najviše na površini tečnosti.

to-je-ono-sto-ce-fermentirati-caj-u-pice-poznatije-kao-kombuha-pikantno-pice-koje-se-vekovima-2

Skidanje gljive sa čaja će biti čudno, ali je svakako vrijedno truda.

posudu-tako-zatvorenu-ostavite-da-odstoji-710-dana-3
Kombuha se koristi u alternativnoj medicini na istoku od davnina za liječenje mnogih bolesti. Na primjer umora, iscrpljenosti, nervoze, starenja, visokog krvnog pritiska, zatvora, reumatizma i dijabetesa.

to-je-zbog-vitamina-kiselina-i-probiotika-koje-ovo-pice-sadrzi-7

To je zbog vitamina, kiselina i probiotika koje ovo piće sadrži.
Nakon predviđenog vremena u flaše kombuhe možete dodati voće ili razne esencije zarad bogatijeg ukusa, prenosi fokuzz.Prije nego što napravite ovo piće raspitajte se o medicinskim efektima hrane i pića koje konzumirate, jer ovo može biti odlična opcija za vas.

Ne propustite