Studenti u posjeti mališanima na Pedijatrijskoj i Psihijatrijskoj klinici u Sarajevu

Bosna i Hercegovina
Studenti u posjeti mališanima na Pedijatrijskoj i Psihijatrijskoj klinici u Sarajevu
Asocijacija studenata Edukacijskog fakulteta Internacionalnog Burch Univerziteta posjetila je Pedijatrijsku kliniku te Dječiju i adolescentsku psihijatriju u Sarajevu.

Asocijacija studenata Edukacijskog fakulteta Internacionalnog Burch Univerziteta posjetila je Pedijatrijsku kliniku te Dječiju i adolescentsku psihijatriju u Sarajevu. Posjeta je upriličena povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Cilj posjete bio je da se izmami osmijeh na lice djece koja su odvojena od svojih porodica i školskih drugara, te provode teške trenutke na liječenju. 

„Studentska asocijacija sa radom je počela u oktobru ove godine, te planira da implementira različite društvene aktivnosti i projekte. Izabrali smo Dan državnosti za održavanje ove akcije kako bi djeci, a i drugima, pokazali da nam je ovaj praznik izuzetno važan. Smatramo da je veoma bitno da se ovaj praznik prigodno obilježi“, izjavio je predsjednik Asocijacije Hazim Okanović.

U sklopu posjete, mališanima su uručeni poklon paketi, te su studenti imali priliku da se druže s njima, razgovaraju i razmijene iskustva. 

„Odlučili smo da pomognemo djeci iz razloga što želimo da im pokažemo da Dan državnosti BiH nije samo neradni dan. Ovom akcijom želimo da kod ove djece, ali i kod nas, razvijemo osjećaj patriotizma i ljubavi prema našoj domovini“, dodao je Okanović.  

„Nastavnici škole u bolnici i ja zahvaljujemo se studentima i njihovom profesoru Senadu Bećiroviću koji su nas danas posjetili. Zahvaljujući ovoj velikoj donaciji za Pedijatriju i Dječiju i adolescentsku psihijatriju uspjeli su obadovati mnoge mališane“, izjavila je Marija Božić-Tičić, koordinator škole u bolnici.

 

Ne propustite