Volvo S60 Polestar TC1 najavljuje novu sezonu WTCC utrka!(VIDEO)

Automoto
 Volvo S60 Polestar TC1 najavljuje novu sezonu WTCC utrka!(VIDEO)
Na 30. godišnjicu osvajanja naslova prvaka u European Touring Car Championshipu

Kao dio kompletne obnove kompanije, Volvo je krajem prošle godine objavio mogućnost da u potpunosti napusti trkaću stazu i obustavi trkaći program nakon završetka ovogodišnje sezone Scandinavian Touring Car Championshipa (STCC-a) i V8 Supercars natjecanja koje se održava u Australiji. Srećom, to se ipak neće dogoditi, a novi Volvo S60 Polestar TC1 prvi je dokaz.

Na 30. godišnjicu osvajanja naslova prvaka u European Touring Car Championshipu (ETCC-u) s dobro poznatim Volvom 240 Turbo, švedska tvrtka u suradnji sa svojim performansama orijentiranim odjelom Polestarom ponosno predstavlja novi trkaći automobil izrađen prema pravilniku koji je FIA izdala za World Touring Car Championship (WTCC) prošle godine. Baziran je na kompaktnoj limuzini S60, a pokreće ga novorazvijeni 4-cilindrični turbo motor snage 400 KS koji pripada Drive-E generaciji motora s najnovijom tehnologijom koja pokušava pomiriti performanse i ekonomičnost.

20-2

Dva Volva S60 sudjelovat će u 12 utrka WTCC-a sljedeće godine kao glavno oružjePolestar Cyan Racing tima, a predsjednik FIA-e Jean Todt pozdravio je to sljedećim riječima: „Oduševljen sam što mogu izraziti dobrodošlicu Volvu kao novom proizvođaču FIA World Touring Car Championshipu. Kao marka poznata po sudjelovanju na sličnim natjecanjima, čije je ime sinonim za tehnologiju i sigurnost, odgovarajuće je da je upravo Volvo posljednja marka koja se pridružila svjetskom natjecanju. Njihov ulazak ukazuje na zrelost WTCC-a i atraktivnost TC1 pravilnika za proizvođače. Nadam se da će Volvo sa svojim automobilom, kao i FIA World Championship zajedno doživjeti veliki uspjeh.“

17-2

Volvo je uz Chevrolet, Citroen, Hondu i Ladu, peti velikoserijski proizvođač automobila koji se priključio natjecanju. Iz Polestara kažu da su ga odabrali jer im pruža šansu da razvijaju tehnologiju i pronalaze načine da ju prenesu s trkaćih staza u svoje sportske cestovne automobile, a u procesu će im od pomoći biti dugogodišnji partner Cyan Racings kojim je Polestar osvojio šest naslova prvaka za vozače i sedam naslova prvaka za konstruktore. Uspješan niz trebao bi nastaviti uz S60 Polestar TC1, u čijem je razvoju i testiranju sudjelovao niz dosadašnjih pobjednika STCC-a, kao što su Thed Bjork, Fredrik Ekblom i Robert Dahlgren. Još nije poznato ko će sljedeće godine upravljati automobilima.

 

Ne propustite