OGLASILI SE PROIZVOĐAČI WC PAPIRA, RADE 24 SATA DNEVNO: Njihovu priču morate poslušati "Ovo nismo očekivali ni u najluđim snovima.."

Kiosk
OGLASILI SE PROIZVOĐAČI WC PAPIRA, RADE 24 SATA DNEVNO: Njihovu priču morate poslušati "Ovo nismo očekivali ni u najluđim snovima.."
.

Toalet papir je među najprodavanijim artiklima posljednjih mjeseci, a ogromna potražnja izazvana je korona virusom. Kakva je zaista situacija na terenu, otkrivaju proizvođači papira i ističu da veoma teško proizvesti željene količine proizvoda.

Potražnja za toalet papirom kojeg često nestane u prodavnicama širom svijeta postala je simbol kupovine tokom pandemije korona virusa.

"Ne mogu baš da objasnim zbog čega svi grabe za toalet papirom. Nije da ga odjednom više koriste, ali povećana potražnja utiče na lanac snadbevanja", rekao je Tom Selars, izvršni direktor kompanije "Sellars Absorbent Materials" iz Milvokija za "CNN".

Da je potražnja rekordno velika, poručuju i iz američke kompanije "Georgia Pacifik", i naglašavaju da trgovci poručuju dva puta više papira nego ranije. A oni su uspjeli da isporuče 20 odsto više proizvoda od uobičajenih količina.

toalet1

foto: Profimedia

"American Forest & Paper Association" (AFPA), industrijska grupa proizvođača proizvoda od papira, tvrdi da industrija teško izlazi na kraj sa zahtevima proizvođača kao i da najveći teret snose fabrike, prenosi "CNN".

"Većina fabrika radi 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Rade sa dosadašnjim kapacitetima jer ne nema dodatnih strojeva koji mogu da se pokrenu da bi se proizvodnja pojačala", kaže Selars.

toalet

foto: Profimedia

Proizvođači na potražnju uzvraćaju i zalihama tolaet papira, a kako bi izdržali nevjerovatan tempo smanjili su proizvodnju ubrusa.

Ne propustite