Test intolerancija na hranu, + sistematski laboratorijski po još povoljnoj cijeni!

Kiosk
Test intolerancija na hranu, + sistematski laboratorijski po još povoljnoj cijeni!
-

Šta je intolerancija na hranu? U suštini, to je reakcija Vašeg organizma na određene namirnice koje se mogu manifestirati na različite načine. Neki će imati neke simptome, kao, primjerice, jake glavobolje, dok će drugi imati više simptoma odjednom - kožne promjene, respiratorne, probavne.Uobičajena zabuna nastaje kada se govori o alergiji na hranu i intoleranciji na hranu. Alergija na hranu je imunološki odgovor organizma, oslobađa se IgE antitijelo i simptomi mogu biti burni, brzo nastaju, sve do anafilaktičkog šoka. Kod intolerancije na hranu, koja je također imunološki odgovor organizma, ali kasni, luči se specifični IgG na određenu namirnicu i nema neposredne opasnosti po životu, ali se vremenom javljaju simptomi koji nam kvare kvalitet života.

2

Takođe, ne treba izjednačavati intoleranciju na hranu sa metaboličkom, urođenom intolarancijom  koja nastaje usljed manjka ili smanjene aktivnosti nekog enzima – fenilketonurija, laktozna intolerancija usljed manjka enzima laktaze i slično. Intolerantni možete biti na jednu ili više namirnica. Ukoliko test pokaže visoku reaktivnost na neku namirnicu, preporučeno je da se ista ne uzima najmanje tri mjeseca, ali je morate zamijeniti nutritivno i energetski jednako vrijednom. Ali, prije nego što promijenite način ishrane treba da znate da  ukoliko ste pod medicinskim tretmanom, ukoliko ste trudni ili ste pod nekim medikamentima, treba obavezno konsultovati stručno lice, tj. lekara, nutricionistu. To isto preporučujemo i zdravim osobama koje urade ovaj test i žele izbaciti reaktivne namirnice.

3

Utvrdite koji proizvodi sadrže, za vas reaktivne namirnice. Mnogo gotovih jela i sosova sadrže različite sastojke, koji nisu u skladu s proizvodom, pa je vrlo bitno da prethodno pogledate deklaraciju. Ono što treba obratiti pažnji je da kod neke osobe i neke hrane nakon eliminacije može doći do tzv. „Povlačenje“ sindroma, posebne želje za tim namirnicama i blažim pogoršanjem, no ti simptomi prođu nakon par dana. Režim ishrane koji će stvoriti potrebu da zadovolji Vaše energetske i nutritivne potrebe, ali i da postane hrana koju ćete tada rado jesti.

5

 

Brinite o svom zdravlju u svakom trenutku! Test intolerancija na hranu ZA SAMO 39 KM!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite