ŽENA VLADARA DUBAIJA NESTALA BEZ TRAGA U FEBRUARU: Sada je otkriveno ZBOG ČEGA, detalji su UŽASNIJI nego što smo mislili!

Kiosk
ŽENA VLADARA DUBAIJA NESTALA BEZ TRAGA U FEBRUARU: Sada je otkriveno ZBOG ČEGA, detalji su UŽASNIJI nego što smo mislili!
.

Prije nekoliko dana isplivala je neumivena istina o princezi Haji, supruzi vladara Dubaija, šeika Muhameda bin Rašida el Maktuma (69), koja je bez traga i glasa nestala još u februaru ove godine.

Nakon priča o tome da je Haja (45) spakovala kofere i pobjegla od okrutnog muža u Njemačku, i to pod ruku sa dvoje djece, stižu nove i nešto drugačije informacije.

Naime, britanski "Dejli Mejl" donio je opširnu reportažu u kojoj tvrde da je najmlađa šeikova supruga zapravo provela mjesece pažljivo planirajući svog bijeg u London, gdje se trenutno nalazi, a sve zbog saznanja o tome da ju je on lagao o "zatvaranju i mučenju njegove starije kćerke".

methode-times-prod-web-bin-118dd7e4-43be-11e7-a423-fb5ceb7c0b10

Princeza Haja prelomila je da napusti Dubai kada je čula na koji način vladar Dubaija tretira svoju ćerku Latifu. Haju je šeik Muhamed ubijeđivao da je Latifa bila žrtva iznuđivanja i da mora da je spasi i vrati u Emirate, a istina je bila daleko drugačija - ova mlada dama zapravo je pokušavala da pobjegne i započne novi život u SAD.

Vjeruje se da se 45-godišnjakinja sada krije u Velikoj Britaniji sa 11-godišnjom kćerkom Džalilom i 7-godišnjim sinom Zajedom i da je spremna za višemilionski razvod i oštru borbu za starateljstvo nad djecom.

"Princeza Haja konačno je saznala istinu o tome šta je njen muž uradio svojoj rođenoj kćerki i bila je u strahu da se isto ne desi i njoj. Zapitala je sebe kakav to čovjek stavlja svoju rođenu kćerku u zatvor", rekao je izvor blizak ovoj porodici.

Podsjetimo, 33-godišnja Latifa Muhamed al Maktum pobjegla je iz Dubaija prošle godine, ali su specijalne snage uspjele da je uhvate i trenutno je iza rešetaka. Ona je pobjegla uz pomoć marinca Erva Žobera i poručila da bi "prije umrla nego da se vrati svom ocu koji kontroliše njen život". Nažalost, stvari se nisu dobro završile...

Ona je napravila seriju video snimaka prije nego što je uhvaćena, u kojima iznosi da je cijeli njen život laž, da je mučena i da je provela dvije godine u zatvoru kada je prethodni put još kao tinejdžerka pokušala da pobegne.

hayatwitter

Upućeni izvori akcentovali su koliko je spoznaja o nesretnoj sudbini Latife uplašila Haju, koja je momentalno bila u stanju da zamisli kako je sasvim moguće da se to desi i njenoj djeci. To ju je ohrabrilo da pobjegne, a ona je provela nekoliko mjeseci osmišljavajući detalje bijega. Vjeruje se da trenutno boravi u svojoj 85 miliona funti vrijednoj vili u Kensigtonu, gdje čeka suđenje krajem mjeseca.

Izvor je dodao i da je princeza Haja, jedna od šest Maktumovih supruga, inicijalno vjerovala da je Latifa bila kidnapovana, te da je pravo stanje stvari saznala tek kasnije i to igrom slučaja.

"Morate da razumijete da Haja nije ništa imala sa Latifom. One su bile iz različitih porodica, živjele su u rzačičitim rezidencijama, imale različite prijatelje i možda su se tek puta susretale na nekim zvaničnim događajima. Poslije razgovora sa nekim prijateljima iz Evrope, shvatila je šta se dešava i da zaposleni njenog muža vješto kriju pravu istinu. Mora da se uplašila sličnog ishoda, pa je odlučila da ode", rekli su.

haja

(foto: Profimedia)

Princeza Haja je prvo otišla u Njemačku, zbog čega se sve do nedavno vjerovalo da je tamo, a potom se prebacila u Veliku Britaniju. Moćni vladar je podnio tužbu protiv Haje, a ročište je zakazano za 30. jul kada će pokušati da dokaže da djeca pripadaju njemu. Tužba je podnešena na sudu u Dubaiju, ali je predmet prebačen na Viši sud u Londonu.

Postoje i neprovjerene glasine da je ova dama sa sobom ponijela i 55 miliona dolara, a inače Haja je studirala na Oksfordu i dobro je poznata po inteligenciji i oštroumnosti.

Ona je vrlo angažovana na polju humanitarnog rasa, a zanimljivo je i da se godinama bavila jahanjem; čak je bila deo takmičarskog tima Jordana na Olimpijadi u Sidneju 2000. Takođe, ona je nekada bila predsjednik Svjetske federacije konjičkih sportova.

4fefcd0b-8650-4961-8ff2-1acf0366871e

(foto: Profimedia)

Za šeika Maktuma, jednog od najbogatijih ljudi svijeta, udala se za 2004. godine. Inače, šeik, koji navodno ima 30 potomaka, svoju žal za dobijeglom ženom utapa u tužnim stihovima koje piše i objavljuje na Internetu.

Ne propustite