Šta nas čeka u drugoj sezoni tv-fenomena koji je oduševio cijeli svijet?

Kultura
Šta nas čeka u drugoj sezoni tv-fenomena koji je oduševio cijeli svijet?
Tri policajca i kriminalac pokušavaju razriješiti mrežu zavjera nakon što se dogodi jedno ubistvo.

O čemu se radi?

Tri policajca i kriminalac pokušavaju razriješiti mrežu zavjera nakon što se dogodi jedno ubistvo.

Bilo je dosta glasina i rasprava oko centralne radnje priče, uključujući smrt korumpiranog gradskog menadžera i kako nadolazeća istraga vodi do otkrića tajne prirode američkog transportnog sistema, no zašto se zamarati znanjem o seriji kada već znate da ćete je pratiti svake sedmice?

Jedan od razloga zašto je prva sezona „Pravog detektiva“ išla tako dobro jeste da niko nije znao šta da očekuje. Ipak, bitno je znati i kako Rusta Cohlea i Martyja Harta više nećemo gledati na malim ekranima. Nova sezona bit će potpuno nova (mini)serija sa relativno sličnom tematikom, ali potpuno novom pričom i glumcima.

Zvanično:

Colin Farrell i Vince Vaughn za sada su jedini potvrđeni članovi ekipe druge sezone. Iako su se mnoga druga imena spominjala u ovom dugom procesu, HBO još uvijek nije potvrdio ostale glumce.

Colin Farrell je Ray Velcoro, korumpirani policajac koji je rastrzan između svojih policijskih dužnosti i mafijaša koji ga drži u šaci.

Vince Vaughn kao Frank Semyon, okorjeli kriminalac koji je u opasnosti da izgubi carstvo koje je izgradio kada je njegov prelazak na legalni posao ugrožen ubistvom njegovog poslovnog partnera.

Nezvanično:

Rachel McAdams i Taylor Kitsch su dva velika imena koja se često spominju u kontekstu nove sezone. Kanadska glumica potvrdila je u septembru kako joj je HBO ponudio ulogu, no još uvijek se čeka zvanična potvrda. Ista situacija je i sa Taylorom Kitschom. 

Ostali:

Lolita Davidovich – istaknuta glumica od "NCIS" do "Curb Your Enthusiasm". Davidovich će igrati Woodrughovu (Kitsch) majku, Nancy Simpson. 
James Frain – Igrat će nemilosrdnog policijskog poručnika Jeffa Hunta.
Kelly Reilly – Zvijezda "Black Box" i "Sherlock Holmes: A Game of Shadows" glumit će Morgan.
Michael Irby – Omiljeni veteran u "Almost Human" i "The Unit" vraća se policijskim serijama kao Elvis, partner Ani Bezzerides (McAdams).
Abigail Spencer – Svi je znamo iz "Rectify“, kao i „Mad Men“ i „Suits“. Glumit će osobu koja je preživila seksualni napad.
Leven Rambin – Poznato lice zahvaljujući "The Hunger Games" i "Grey's Anatomy," Rambin ćemo gledati kao Sophiju. 
Riley Smith – Glumac iz HBO-ove serije "True Blood" glumit će Stevea Merciera, momka od Ani Bezzerides (McAdams).

Pisci:

HBO je potvrdio ono što smo svi znali: Tvorac Nic Pizzolatto napisat će sezonu 2, baš kao što je i sezonu 1. Bez obzira šta mislili o njemu, svi se možemo složiti da ne postoji niko drugi pogodan za „Pravog detektiva“.

Ko će režirati?

Potvrđeno je kako će Justin Lin režirati prve dvije epizode. Za razliku od prošle sezone, kada je Cary Fukunaga preuzeo kormilo svih osam epizoda, čini se kako će sezona 2 biti podijeljena između nekoliko različitih redatelja.

Kada počinje snimanje?

Prema saopćenju HBO-a, snimanje je trebalo krenuti u jesen ove godine. Tehnički gledano, snimanje bi moglo započeti bilo koji dan do 21. decembra, ali smo skoro mjesec dana daleko od toga, a teško je pronaći čovjeka kome je „jesen“ u decembru. Drugim riječima, treba očekivati najavu snimanja u predstojećem periodu. Ono što znamo, zahvaljujući Colinu Farrellu, jeste kako će snimanje trajati četiri do pet mjeseci, a odvijat će se uz obalu Californije, nedaleko od Los Angelesa.

Datum izlaska:

Neke fan-stranice još uvijek se nadaju kako će sezona 2 premijeru imati u januaru, kao i sezona 1, dok druge polu-legitimne stranice pišu o ljetu 2015. Većina, međutim, ne govori ništa na ovu temu, jer HBO i dalje šuti o svemu ovome.

Zanimljivosti:

- Sezona 2 imat će osam epizoda.
- Svaka epizoda trajat će sat vremena.
- Taylor Kitsch pauzirao je jednu godinu od glume kako bi poboljšao šanse o dobijanju uloge.
- Colin Farrell vrlo je uzbuđen prelaskom na TV-serije.
- Vince Vaughn (195 cm) viši je 15 centimetara od narednog najvišeg člana glumačke postave Taylora Kitscha (180 cm), a skoro 30 cm od Rachel McAdams (162 cm). Znači li to da bismo mogli očekivati slično finale kao u prvoj sezoni?

Ne propustite