AMERIČKA PORODICA JE USVOJILA DJEVOJČICU IZ AFRIKE: Kad je naučila engleski, otkrila im je šokantnu istinu!

Kiosk
AMERIČKA PORODICA JE USVOJILA DJEVOJČICU IZ AFRIKE: Kad je naučila engleski, otkrila im je šokantnu istinu!
.

Porodica iz Ohia u SAD-u bila je oduševljena kada su usvojili djevojčicu iz Ugande. Bračni par Jessica i Adam imali su svoje četvero biološke djece, pa su željeli da usvoje jedno siroče. Obratili su se savjetnicima, a oni su im pronašli djevojčicu iz Ugande. Agencija im je rekla kako je otac djevojčice preminuo, a da se majka o njoj nije brinula. 

U aprilu 2015. godine, Jessica i Adam su došli u Ugandu upoznati petogodišnju Matu, svoju buduću kćer. U intervjuu za CNN, Jessica je ispričala da je Mata bila u sirotištu, bez igračaka, s rešetkama na prozorima.

screenshot-62

Međutim, nakon šest mjeseci u SAD-u, kada je djevojčica naučila engleski jezik otkrila im je istinu koja ih je zapanjila.

Sve što su im rekli u agenciji za posvajanje bile su laži. Mata im je ispričala kako je njezina biološka majka brižna i puna ljubavi, nije bilo govora o nemaru. 

screenshot-61

Jessica je shvatila da je nesvjesno učestvovala u prevari kojom je brižnoj porodici oduzela kćer. Znali su da moraju nešto poduzeti. Morali su Matu vratiti majci. 

Nakon video poziva između Mate i njezine majke postalo je jasno da ona nije nemarna majka kakvom ju je agencija prikazala. 

screenshot-60

Ispostavilo se da je agencija uvjerila Matinu majku da će Mata otići kod porodice koja će financirati njeno školovanje nakon kojeg će se vratiti kući. Nije znala da zapravo potpisuje dokument kojim se odrekla svih svojih roditeljskih prava. S druge strane, Jessica i Adam su za usvajanje djeteta platili agenciji 15 000 dolara. 

screenshot-59

Poslije su otkrili kako Mata nije bila jedino dijete koje je oteto od porodice i dato na usvajanje.

“Da je nama naše dijete oduzeto, htjeli bismo da nam ga vrate”, objasnio je Adam. 

 

 

Ne propustite