Vijenci i cvijeće na spomenike Husinskom rudaru i žrtvama fašizma

Bosna i Hercegovina
Vijenci i cvijeće na spomenike Husinskom rudaru i žrtvama fašizma
.

Odavanjem pošte žrtvama fašizma u dva posljednja rate, te husinskim rudarima, u Tuzli je počelo jednodnevno obilježavanje manifestacije „39. susreti Krečana“.

Unatoč lošem vremenu, članovi ovog udruženja okupili su se u velikom broju. Položili su vijence na spomenik Husinskom rudaru, te na spomenike poginulim Krečanima u NOB-u i Odbrambenom ratu 1992. – 1995. godine, oba u tuzlanskom naselju Kreka.

Prigodnom besjedom učesnicima se obratila Milena Mičić – Mehmedagić, članica UO Udruženja „Kreka“, kazavši da je antifašizam jedna od odrednica u djelovanju udruženja.

Predsjedniku UG „Kreka“ Zoranu Petroviću donaciju BH Telekoma za dalje aktivnosti društva uručila je Eila Vicković, djelatnica ove kompanije.

Svečanost u povodu tradicionalne manifestacije multinacionalnog Udruženja „Kreka“ uveličali su prigodnim programom članovi KUD „Zvonko Cerić“ s ravnateljem Hazimom Jusufovićem.

Prije tradicionalnih zabava, Krečani su simboličnim paljenjem svijeća na mjestu nekadašnje doma DTV „Partizan“ podsjetili gradske vlasti na prije dvije godine usvojenu odluku o izgradnji novog društvenog doma za stanovnike ovog velikog gradskog naselja, prenosi Fena. 

Ne propustite