Šest aplikacija za putovanje koje će vam pomoći da uštedite novac

Nauka i tehnologija
Šest aplikacija za putovanje koje će vam pomoći da uštedite novac
Zadnja stvar što neko želi jeste da potroši više novca na odmor, nego što je to ustvari potrebno. Srećom postoje mnoge aplikacije koje vam mogu pomoći da smanjite svoje troškove putovanja.

Zadnja stvar što neko želi jeste da potroši više novca na odmor, nego što je to ustvari potrebno. Srećom postoje mnoge aplikacije koje vam mogu pomoći da smanjite svoje troškove putovanja. 

Za svaki dio putovanja, od biranja leta do rezervacije hotela, aplikacije mogu pomoći putnicima da vide širok spektar oglasa. 

Avio karte

Hopper: Hopper pokazuje najbolje vrijeme za kupovinu karte i da li će let koji vas zanima promijeniti cijenu. Korisnici mogu odabrati svoju destinaciju, a Hopper će prikazati raspored letova svih aviokompanija za mjesec dana. Svaki dan označena bojom shodno cijeni; zeleni datumi pokazuju jeftinije cijene a crveni ukazuju na skuplje letove. Takođe možete zamoliti Hoppera da "nadgleda" vaše putovanje i obavještava vas o promjeni cijena. 

AirFair: AirFair prati kompenzaciju na koju imate pravo u slučaju nekih problema kao što su kašnjenje ili otkazivanje leta. "Puno ljudi leti u Evropu, a ako dođe do odgađanja leta, oni ne shvataju da imaju pravo na nadoknadu", rekao je Pizzarello.

Hoteli

Hotel Tonight: Hotel Tonight pretražuje hotele u blizini istog dana, narednog dana ili u roku od sedam dana, što može biti korisno u slučaju vanrednih situacija kao što je otkazan let. Pizzarello je rekao da Hotel Tonight ima i web stranicu, ali rezervacije u posljednjem trenutku bolje funkcionšu na aplikaciji. Međutim, postoji nekoliko nedostataka: Korisnici ne mogu iskoristiti prednost zbog bilo kakvog elitnog članstva i gotovo sve rezervaije su bespovratne i u slučaju otkazivanja se plaća puna „kazna“. Hotel Tonight nudi najbolje popuste za vansezonska putovanja, rekao je McGinnis.

StayAtHand: StayAtHand radi na sličan način kao i Hotel Tonight, s tim da Pizzarello preporučuje ovu aplikaciju, jer korisnici mogu pretražiti mjesta za više od 7 dana i mogu koristiti i svoje elitne hotelske članske karte. Iako je korisno za kratkoročno rezervisanje i za pretraživanje obližnjih mogućnosti, StayAtHand samo prikazuje sobe u okviru SAD-a.

Rentanje automobila i parking

Turo: Turo je poput Airbnb-a za automobile. Aplikacija omogućava korisnicima da naprave svoje vozilo dostupnim za upotrebu ukoliko ga ne koriste, a također omogućava i korisnicima da iznajme nečije auto. Slično Airbnb-u, postoji širok spektar opcija, sa ponudama uključujući sve od Hondasa do Tesle. Pizararello je rekao da su Turove opcije malo jeftinije od tradicionalnih renta cara.

SpotHero: Za one koji su umorni od plaćanja ekstravagantnih cijena za parking u hotelu, SpotHero vam može pomoći da nađete neke jeftinije opcije. Aplikacija pretraži parkinge u tom području i omogućava korisnicima da izaberu najjeftinije i najbliža mjesta. Takođe nudi i bez gotovinsko plaćanje parkinga - korisnici plaćaju preko aplikacije i dobiju kod za skeniranje na njihovom parking mjestu. SpotHero ima odličnu usluge za korisnike, prema Pizzarellu, koji je rekao da će aplikacija takođe pokušati pronaći drugog prodavača koji će poštovati istu cijenu ukoliko dođe do nekih problema.

 

Ne propustite