FOLK PJEVAČ ODLUČIO DA NEĆE TUŽITI ANGELINU: Shvatio da ide 'lopatom na bager'

Show
FOLK PJEVAČ ODLUČIO DA NEĆE TUŽITI ANGELINU: Shvatio da ide 'lopatom na bager'
.

Radiša Urošević htio je da uništi Anđelinu Džoli (Angelina Jolie)! Folk pjevač je 2012. godine najavio tužbu protiv slavne glumice zbog korištenja audio-zapisa njegove pjesme „Tebi za ljubav“ u filmu „U zemlji krvi i meda“, koji ona potpisuje kao reditelj. On je planirao da traži odštetu od milion dolara.    

Međutim, odustao je od sudskog spora jer je shvatio, kako kaže, da ne može da ide „lopatom na bager“.

101764-radisa-urosevic-f

- Nisam želio da koljem vola za kilu mesa, ipak je ona institucija. Amerika je Amerika. Prije svega, trebalo bi mi puno novca da angažiram advokate iz Amerike koji bi tužili njene producente, agenciju i s kim sve radi - počinje priču Radiša i nastavlja:

- Bilo mi je krivo kad su me zvali ljudi iz Bosne koji su gledali taj film. Znajući kakav sam čovjek i pjevač, bilo im je čudno da se moj glas našao u filmu koji je antisrpski. Bio sam revoltiran time, jer me niko ništa nije pitao. Kasnije sam se raspitao i saznao da su dozvolu dali zakonski zastupnik Radmile Todorović, koja je napisala taj tekst, i kompozitor Miša Mijatović. Nisu me ništa pitali, mada nisu ni imali obavezu da traže moju dozvolu. Trebalo je jedino da me pitaju mogu li da koriste moj glas. I dalje mi je malo krivo, ali bolje neka ostane na ovome. Šta je bilo, bilo je - rekao je Urošević za Kurir.

Ne propustite