Koliko love dobiva pobjednik Evrovizije? OVO NISMO OČEKIVALI

Show
Koliko love dobiva pobjednik Evrovizije? OVO NISMO OČEKIVALI

U subotu će se održati finale Eurosonga 2024.

Hrvatski predstavnik Baby Lasagna prvi je na eurovizijskim kladionicama s 41% šanse za pobjedu na natjecanju. Iza njega je izraelska predstavnica s 21% šanse, a slijedi ih Švicarska s 11% šanse za pobjedu. Cijela Hrvatska nada se da je pred njima velika noć i da će u Hrvatsku doći prva eurovizijska pobjeda u povijesti. Što će dobiti Baby Lasagna ako pobijedi na Eurosongu?

Nema novčane nagrade

Nagrada pobjedniku Eurosonga je stakleni trofej. I to je sve.

Novčana nagrada ne postoji niti je ikada postojala. Izvođač pobjedu na Eurosongu dalje koristi u komercijalne svrhe, rastu mu cijene nastupa i slušanost u cijelom svijetu, ali od EBU-a ne dobiva ni jedan euro.

Može ga nagraditi predsjednik ili vlada
Kada je 2014. godine na Eurosongu pobijedila austrijska Conchita Wurst, od austrijske je vlade dobila nagradu od 2.5 milijuna eura. Te godine je srpska pjevačica Marija Šerifović otkrila da je ona od vlade Srbije umjesto novca dobila - bombonijeru.

Dakle, ako Baby Lasagna pobijedi, nagradu može dobiti eventualno od vlade, predsjednika Milanovića ili neke institucije u svom rodnom gradu.

Ali, već sada je sigurno da će mu se nastup na Eurosongu dugoročno isplatiti jer je Rim Tim Tagi Tim već postao europski hit, piše Index.hr.

Ne propustite