DUGOROČNA PROGNOZA: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednih sedam dana

Region
DUGOROČNA PROGNOZA: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednih sedam dana
.

Promjenljivo i osjetno svježije vrijeme očekuje nas u narednih nekoliko dana. Povremene kiše bit će još uglavnom u ponedjeljak, a potom će biti većinom suho i uz sunčana razdoblja.

Prognostičari Državnog hidrometerološkog zavoda najavljuju za danas promjenjivo vrijeme. Prema kraju dana i pretežno oblačno uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu. Kiše može biti već prijepodne u zapadnim predjelima, a poslijepodne i navečer u čitavoj zemlji, kada može biti i obilnija. Krajem dana u višem gorju može biti snijega, pišu hrvatski  mediji.

Vjetar slab, poslijepodne umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, na Jadranu umjereno i jako jugo, prema kraju dana na sjevernom dijelu bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatira uglavnom između 15 i 20, u Dalmaciji i do 23 °C.

U ponedjeljak kišovito, vjetrovito i osjetno svježije. Povremene kiše bit će osobito prijepodne, dok će prema kraju dana slabjeti. Vjetar umjeren do jak sjeverni, na Jadranu jaka i olujna bura i tramontana. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na Jadranu 9 do 14, a najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu 14 do 19 °C.

Ne propustite