Titov sin će morati da plati kaznu od 133.000 eura jer živi u vili svog oca?! (FOTO)

Nostalgicno
Titov sin će morati da plati kaznu od 133.000 eura jer živi u vili svog oca?! (FOTO)
.

Aleksandru Miši Brozu, mlađem sinu Josipa Broza Tita, prijeti kazna od milion kuna (oko 133.000 eura) zbog bespravnog korišćenja državne imovine, odnosno Titove vile u Samoboru.

Nekadašnja Titova vila u Samoboru, u kojoj Broz decenijama živi, prostire se na 35.000 kvadratnih metara i posjeduje voćnjake, vinograde i kuće, prenosi HRT.

Kako se navodi, Broz mlađi nema pravnu osnovu za korišćenje tog posjeda, jer je on od aprila 1998. godine u državnom vlasništvu.

ti

Iako tvrdi da ga u posljednjih 20-tak godina niko nije pozvao da tu nekretninu preda i vrati državi, navodi se da je Državno tužilaštvo još 2000. godine pozvalo Aleksandra Broza da u roku od 30 dana preda državi sve nekretnine u Samoboru, što on nije učinio.

U maju 2001. godine vlada Ivice Račana je baš te nekretnine dala na upravljanje predsjedniku, a takvo stanje je bilo sve do prošle godine, kada je iz kabineta hrvatske predsjednice nekretnina vraćena Kancelariji za upravljanje državnom imovinom, koja je prerasla u Ministarstvo.

Ministarstvo državne imovine uputilo je poziv DORH-u da pokrene postupke za vraćanje u posjed nekretnine koju koristi bespravno gospodin Broz, ali i radi naplate protivpravno stečene koristi, izjavio je za HRT ministar državne imovine Goran Marić.

Prema prvoj procjeni, nekretnine su vrijedne oko milion eura, a Ministarstvo državne imovine tražiće da se plati naknada za korištenje nekretnina u posljednjih 5 godina, jer nije na snagu stupilo zastarjevanje slučaja, a ta naknada, prema procjeni iznosi oko milion kuna (oko 133.000 eura).

 

Ne propustite