NEVJEROVATNO OTKRIĆE PATOLOGA: Jelena grebala noktima da izađe iz kanala!

Region
NEVJEROVATNO OTKRIĆE PATOLOGA: Jelena grebala noktima da izađe iz kanala!
.

Patolog Zoran Stanković dokazao je kako je pjevačica Jelena Marjanović (33) ubijena u kanalu pored nasipa u Borči.

Nalaz najpoznatijeg srpskog patologa dr Zorana Stankovića ukazuje na to da je pjevačica Jelena Krsmanović Marjanović (33) ubijena u kanalu u Borči, nasuprot dosadašnjim pretpostavkama da se zločin dogodio na drugom mjestu i da je njeno tijelo naknadno bačeno u vodu, piše "Alo.rs".

- Po tragovima prskanja krvi utvrđeno je da je zločin počinjen u kanalu. Istim vještačenjem dokazano je da je pjevačica usmrćena sa više udaraca tupim predmetom. Na kraju je potvrđeno da je imala odbrambene povrede, što dokazuje da se grčevito borila za život kada je napadnuta - potvrdili su branioci Zorana Marjanovića, koji su juče imali uvid u nalaz dr Stankovića.

Advokati Nikola Dumnić i Aleksandar Zarić, iz petočlanog tima koji brani Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene, izjavili su juče za „Alo!” da tužilaštvo nema čvrste dokaze protiv njega.

- Teret dokazivanja je na tužilaštvu, ali iz uvida u spise predmeta mogu da kažem da do sada nisu iznijeti čvrsti dokazi. Patolog je utvrđivao uzrok i mjesto smrti. Tačno je da u nalazu dr Stankovića piše da je Jelena Marjanović ubijena u kanalu. Uvidom u spise, nisam vidio da se navodi i vrijeme njene smrti. Spisi imaju 400 strana i juče sam ih samo prelistao u pisarnici tužilaštva. Kopije treba da dobijemo krajem nedjelje i tek tada ćemo biti u prilici da ih detaljno proučimo - rekao je Nikola Dumnić.

Iz izvora bliskih istrazi, potvrđeno je da je supervještačenje pokazalo da je Jelena grebala noktima pokušavajući da izađe iz kanala!

- Pjevačica se grčevito borila za život i posljednjim atomima snage pokušavala da izađe iz kanala. Dokazi koji su predočeni patologu dr Stankoviću pokazuju da je ona bukvalno grebala po blatu pokušavajući da se izvuče iz vode i domogne čvrstog tla - navodi izvor iz istrage.

jelena-1

Branimir Aleksandrić, veštak sudske medicine, u izjavi za „Alo!” kaže da veruje u nalaz dr Zorana Stankovića.

- Doktor Stanković je naš najbolji patolog. Vjerujem da će sve što je napisao u nalazu odbraniti na sudu - kratko je prokomentarisao dr Aleksandrić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu tražilo je da dr Stanković uradi analizu prvobitne obdukcije, ali nije zvanično saopšteno šta je bio njegov zadatak.

- Takozvano supervještačenje se radi kada se procijeni da prvobitna obdukcija nije kvalitetno urađena. Za godinu i po od ubistva nije zvanično saopšteno kada je nastupila smrt pjevačice, niti je objavljeno kako je i gdje ubijena.

- Vršen je pritisak na policiju i tužilaštvo da riješe ovaj slučaj. Pitanje je ko je dao zeleno svjetlo da se krene u postupak i da li su dokazi dovoljno čvrsti da se pokrene istraga, jer zvanično ne znamo kakvi su dokazi protiv Zorana Marjanovića - kaže advokat Vilijam Paspalovski.

Kako „Alo!“ saznaje, ispod Jeleninih noktiju nađen je DNK koji ne pripada Zoranu Marjanoviću.

- Očigledno je da je još neko umiješan u zločin u Borči. Ključni dokaz za privođenje Marjanovića su DNK tragovi na odjeći jer je, između ostalog, upoređivanjem blata s pantalona Marjanovića i žrtve utvrđeno da je on bio na mestu zločina, na nasipu - dodaje izvor.

 

ZORAN MARJANOVIĆ PREKINUO OCA VLADIMIRA kada je počeo da priča od motivu Jeleninog ubistva: Čim je čuo šta govori, nervozno ga zaustavio

 

Prošlo je više od sedam dana od kada je priveden Zoran Marjanović povodom umiješanosti u slučaj ubistva pjevačice Jelene Marjanović u Borči, a spekulacije o tome kada je prvi put pokazao nervozu i nelegodnosti u javnosti ne prestaju. 

Gostujući u društvu svog oca Vladimira u emisji "Ćirlica" neposredno po otkriću jezivog zločina, Zoran je važio da napaćenog udovca, a ne za jednog od osumnjičenih. 

Dok je novinar i domaćin emisije Milomir Marić pitao "da li se neko pita zašto bi ti ubio ženu i kćerku ostavio kao siroče?", odgovori su se nizali. 

Gost emisije bio je i poznati beogradski advokat u penziji Toma Fila. 

- Obično nema ubistava bez motiva kod normalnog čovjeka, jedino neuračunljiva osoba ubija bez motiva. Da li je to nacionalno, ljubav, novac, strast, ružna riječ... Bez motiva nećemo i naći ništa, u tom pravcu i ide istraga, zašto bi neko ubio ženu, mora da ima neki razlog - nadovezao se Fila i naglasio da on smatra da je u pitanju bilo nečije "emotivno pražnjenje nad tom sirotom ženom", piše Telegraf. 

I baš u trenutku kada je Vladimir krenuo da daje odgovor da je nemoguće da optužuju cijelu porodicu, Zoran je pokazao svoju nemirnu stranu.

- Ćuti da priča čovjek - procijeduo je on kroz zatvorenu vilicu.

Video pogledajte ovde:

 

Oglasila se porodica ubijene Maje Đorđević čiji bivši muž dijeli ćeliju sa Zoranom

Zoran Marjanović priveden je zbog sumnje da je ubio suprugu Jelenu Marjanović, a ćeliju dijeli sa još trojicom muškaraca koji su osumnjičeni da teška krivična djela, a među njima je i "monstrum iz Rakovice". Radi se o Marku Nikoliću koji je 12. jula zaklao bivšu suprugu Maju Đorđević (38) i njihovog sina, koji je imao svega četiri godine.

- Njih dvojica prosto zaslužuju da trunu zajedno u zatvoru zbog svirepih ubistava koja su počinili. Čujem da se njih dvojica baš dobro slažu, sličan se sličnom raduje. Treba da ih bude sramota. Nikolić ni sa kim nije komunicirao dok se nije pojavio Marjanović. Isto tako, čuli smo da ni Zoran ni sa kim nije razgovarao, osim sa njim. Nadam se da će obojica istrunuti u zatvoru! - poručio je jedan od rođaka ubijene Maje Đorđević, koji je želeo da ostane anoniman, piše "Telegraf".

On je dodao da i dalje ne može da veruje šta je uradio Nikolić, ali i da ubica i te kako ima sličnosti sa Zoranom.

- Obojica su brutalno i hladnokrvno ubili svoje najmilije. Zamislite, Marko je ubio svoje rođeno dijete da bi se osvetio, to mi nikada neće biti jasno - kratko je zaključio on.

Aleksandar Josifović, zet pokojne Maje Đorđević, nije želoo da komentariše jer se još ne zna da li je Zoran Marjanović zaista ubio svoju suprugu.

- Odavno sam rekao šta mislim o tom idiotu (Nikolić), a što se tiče slučaja "Marjanović", neki kažu da jeste, neki kažu da nije kriv, ne želim da komentarišem nešto što nije sigurno. Volio bih da nađu ubicu, a dok se ne dokaže suprotno, svi su nevini - kazao je Aleksandar, a na pitanje šta misli o tome da su u istoj ćeliji, kratko je odgovorio.

- Nije slučajnost to što su u istoj ćeliji, verovatno je to namjerno urađeno, ono što kažu, sličan se sličnom raduje, ako je ovaj (Zoran) ubio, a ako nije, ne želim da griješim dušu - istakao je Aleksandar.

ubica-rakovica-830x0

 

 

MRTVU JE PRESVLAČIO: Jelena imala krvavu crtu duž leđa

Cijela kuća Marjanovića je prije uviđaja bila detaljno izribana, pri čemu je korištena i varikina, što ukazuje na to da je neko tamo prikrivao dokaze. 

Zorana Marjanovića za ubistvo supruge Jelene Marjanović ozbiljno terete DNK tragovi nađeni na odjeći u kojoj je pronađena nesretna žena.

Ti tragovi su takvi da srbijanski i njemački forenzičari angažirani na ovom slučaju osnovano sumnjaju da je Zoran poslije zločina presvlačio mrtvu suprugu! U prilog tom zaključku ide i to što je Jelena na leđima imala krvav trag, koji je nastao dok joj je presvlačena garderoba.

- Detaljnom hemijskom analizom blata nađenog u Jeleninoj kosi, na njenoj lobanji i Zoranovim farmerkama utvrđeno je da je potpuno, stoprocentno isto. U pitanju je veoma precizna hemijska analiza, koja praktično predstavlja DNK tih pronađenih tragova zemlje.

Nema nikakve šanse da uzorci blata iz Jelenine kose i sa Zoranovih farmerki mogu biti sa dvije različite lokacije. Zato je tužilac i izdao nalog za hapšenje - kaže sagovornik blizak istrazi.  

- Na Jeleninim gaćicama, sa unutrašnje strane, ali i donjem i gornjem dijelu trenerke, nađen je Zoranov DNK, što ukazuje na to da ju je on mrtvu presvlačio.

Cijela kuća Marjanovića je prije uviđaja bila detaljno izribana, pri čemu je korištena i varikina, što ukazuje na to da je neko tamo prikrivao dokaze. Zoranove ruke su poslije prijavljivanja zločina bile izgrebane, a on je u više navrata davao veoma kontradiktorne izjave.

Po svemu sudeći, u ovom zločinu učestvovalo je još najmanje dvoje ljudi, a istraga treba da utvrdi ko je sve i kako pomagao Zoranu - dodaje naš sagovornik.

Inače, prije dvije sedmice su u strogoj tajnosti na saslušanje ponovo privedeni Zoranovi otac Vladimir, majka Zorica i brat Miloš. Milošu je tada bilo određeno zadržavanje do 48 sati jer je bilo očigledno da nešto krije.

Međutim, poslije toga je pušten. U međuvremenu se pojavio i snimak nastao četiri mjeseca prije ubistva na kojem se vidi da Jelena na slavi Marjanovića ima masnice na licu.  

 

MRAČNE TAJNE PORODICE MARJANOVIĆ Da li su svekrva nadriljekarka, bijesni svekar i ćutljivi djever dio stravičnog zločina?

Čudno ponašanje porodice Marjanović, kontradiktorne izjave, pretjerano eksponiranje u javnosti samo su neke od činjenica koje su probudile sumnju da su članovi ove porodice na neki način eventualno umiješani u ubistvo pjevačice Jelene Krsmanović.

Od ubistva Jelene Krsmanović u aprilu 2016. godine članovi porodice njenog supruga, ali i sam njen suprug, koji je sada uhapšen zbog sumnje da je ubio svoju suprugu, na sve načine pokušavali su da dokažu da je Jelena bila “božanstveno stvorenje” s kojom se nikada nitko od njih nije posvađao. Međutim, posljednja izjava njenog svekra Vladimira, kojom je panično pokušavao da ukaže da je Jelenu ubio ljubavnik otkrila je mračne tajne ove porodice i otvorila Pandorinu kutiju u kojoj stoje potpuno druge činjenice - Jelenin i Zoranov odnos bio je sve samo ne idiličan. “Blic” je u razgovoru s kriminologom Dobrivojem Radovanovićem analizirao članove porodice Marjanović i njihovo ponašanje.

Zoranova majka Zorica je možda najinteresantnija ličnost u porodici Marjanović. Svojim ponašanjem trudila se da što manje bude u medijima, suzdržavala se od komentara. Međutim, baš takvo ponašanje probudilo je sumnju da ona možda nešto skriva. Prvi bizaran postupak ove žene dogodio se neposredno nakon što je otkriveno da je Jelena ubijena. Ona je pred predstavnicima medija bila uplakana, da bi neposredno nakon toga ušla u kuću i uradila sebi manikir. Uslijedio je niz neobičnih postupaka. Zorica, koja se inače bavi nadriljekarstvom, nije otišla na sahranu snahe, a kako je tada kazao njen suprug Vladimir, “ona tamo nije smjela da ode zbog posla kojim se bavi, jer je na groblju veoma loša energija i ako bi se tamo pojavila, ugrozila bi svoju energiju”. Također zbog “energije” koju posjeduje, Zorica je dva puta odbila da bude podvrgnuta poligrafu. Ipak, možda najčudnija stvar koju je ova žena uradila jeste to što nije otišla u posjetu sinu Zoranu koji je od prošlog petka u pritvorskoj ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu, piše Blic.rs.

Posjedovanje energije može da postoji, ali u izuzetno rijetkim prilikama i osobe koje je posjeduju bile bi ispitane. Ovdje se ne radi o tome da je ona vračara ili nešto slično i da ima tu energiju koja može da pomaže zdravlju ljudi. Njeno odsustvo sa sahrane može se tumačiti njenom ekscentričnošću, ali to je manje vjerovatno, jer takvi ljudi poštuju običaje. S druge strane, njen neodlazak na snahinu sahranu može da se protumači tako da ona nije željela da svojom pojavom ili nekim ponašanjem koje bi uočili drugi ljudi otkrije detalje koji bi osumnjičili njenu porodicu. Samim tim, ova druga teza vuče na krivicu sina ili neke njene bliske osobe - navodi Radovanović.

Osoba iz porodice Marjanović koja se pored Zorana najviše pojavljivala u medijima je njegov otac Vladimir. Od trenutka kada je saznao da mu je snaha ubijena, neprestano je naglašavao da je Jelenu volio kao kćerku, potencirao je da je odnos nje i Zorana bio idealan, da ona nikada ne bi mogla da ga prevari... Međutim, nakon što je Zoran uhapšen, Vladimir je izjavio da je Jelena imala ljubavnika koji ju je ubio, što se u potpunosti kosi s onim što je do tog dana pričao o snahi. Odmah zatim, Vladimir je prestao da komunicira s novinarima. Vladimir je prethodnih 17 mjeseci stalno provodio vrijeme sa sinom, braneći ga i na neki način zastupajući.

Kako navodi Dobrivoje Radovanović, Vladimirovo ponašanje je klasična reakcija bijesnog čovjeka.

Takav čovjek u početku štiti porodicu pokušavajući da sve članove pokaže u pozitivnom smislu i da pazi da ne da izjavu koja bi probudila sumnju. Sada je on besan i njegova izjava da je Jelena imala ljubavnika jeste klasična priča da se žrtva proglasi glavnim krivcem za nešto što se desilo - kaže on.

Jelenin djever Miloš osoba je koja nikada nije željela da komentariše bilo što. Povučen i tih, najmanje je eksponiran u medijima, međutim, uvijek je bio tu. Na sahrani, saslušanjima, u posjetama... Miloš se nikada nije odvajao od brata i oca. Dok su oni pričali, Miloš je ćutke stajao pored njih i promatrao. Ponekad je znao da ih prekine u izjavama kako bi im naglasio da je vrijeme da se krene ili da se ne priča. Međutim, od samog ubistva njegove snahe pojavljivale su se u medijima razne spekulacije o njemu: od toga da je on možda egzekutor ovog monstruoznog zločina do toga da zna sve, ali da krije.

To što on ne komunicira s drugim ljudima je prirodno. On je takav, ćutljiv tip čovjeka, te izbjegava da priča bilo što, jer on može biti okrivljen i njegova svaka rečenica ga može proglasiti sumnjivim - navodi Radovanović, piše Blic.

84730-jelena-i-zoran-f

 

ONA JE TRAGIČNO STRADALA, A ZORAN JE U ZATVORU: Ovako je Jelena Marjanović govorila o njihovom braku

Kompozitor Zoran Marjanović priveden je prošle nedjelje zbog ubistva njegove supruge Jelene Marjanović, u aprilu prošle godine. Mnogi tvrde da je njihova ljubav bila prava, a evo kako je Jelena pričala o svom braku.

Naime, Jeca je gostujući u emisiji "Grand magazin" prije tragične sudbine koja ju je zadesila, govorila da se u svog supruga zaljubila još kao klinka, kada je imala svega 12 godina.

"On je tad bio frajer, a ja mala slatka klinka. Imao je 18 godina. To su bili ženske, izlasci, automobili. Ja sam tada se ljuljala na ljuljaški, on je prošao i privukao mi je pažnju. Videli smo se ponovo kada sam imala 16, a u vezu smo stupili kada sam imala 17. Zabavljali se dugi niz godina i riješili da to krunišemo brakom. Na sve to kao šlag na tortu dobili divnu djevojčicu. Ona je pola on, pola ja, mješavina", ispričala je Jelena kako je teklo njeno poznanstvo sa Zoranom.

Pjevačica je zatim otkrila kako su živjeli u tom trenutku:

 "Da ne bude sad sve je divno i krasno samo pred kamerama. Stvarno je tako. Pomažemo jedno drugom. Držimo se zajedno, što kaže narod, kao nokat i prst. On je kompozitor, ja mu pomažem, pjevam demo snimke, on ide sa mnom na gostovanja.Kad treba da se smrša on me podržava. Idemo, trčimo, kuhamo zajedno čajeve. U svemu smo zajedno", kazala je pjevačica."

Jelena je istakla i to da je iskrena ljubav najvažnija u odnosu dva emotivna partnera.

"Najvažnija je ta iskrena ljubav, uglavnom je neki interes. Možemo da zaradimo pare, to se potroši, ali ljubav je srž života", bila je jasna Jelena, piše kurir.rs.

 

 

Ne propustite