NIJE TRAŽIO DOZVOLU: Zoran ne želi ni u kapelu da Jeleni upali svijeću!

Region
NIJE TRAŽIO DOZVOLU: Zoran ne želi ni u kapelu da Jeleni upali svijeću!
.

Zoran Marjanović (39), osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene Krsmanović Marjanović (33), nije tražio dozvolu upravnika zatvora da pokojnoj Jeleni zapali svijeću u Kapeli u Okružnom zatvoru u Beogradu, piše Alo.

 

- Pritvorenici samo subotom mogu da idu na redovnu službu u kapelu. Izlazak iz ćelije i odlazak na molitvu moguć je isključivo ako upravniku zatvora upute molbu i ako on to odobri. Ako dobiju dozvolu da prisustvuju službi, iz ćelije izlaze pod strogim nadzorom čuvara i oni ih ne ispuštaju iz vida. Svi su očekivali da će Zoran kao veliki vjernik odmah tražiti dozvolu da ide u kapelu da bi pokojnoj Jeleni zapalio svijeću, ali to se nije desilo. Molbu je morao da uputi ranije da bi ona dan uoči službe bila odobrena - navodi izvor srbijanskog medija, blizak zatvoru.

 

Kasni nalaz patologa?

 Aleksandar Zarić, jedan od branilaca osumnjičenog udovca, kaže da su od tužilaštva tražili objašnjenje zbog čega spisi kasne više od nedjelju dana, ali da su dobili neuvjerljiv odgovor. - Naveli su nam da čekaju nalaz patologa o vremenu i uzroku smrti! Ništa mi nije jasno, jer je to odavno trebalo da bude urađeno - ističe Zarić.

 - Branioci još nisu dobili cio predmet, a jučer se navršilo sedam dana od hapšenja. Treba da branimo, a još ne znamo što treba da branimo! Iz tužilaštva smo dobili usmeno obavještenje da će nam u ponedjeljak dati spise predmeta. Nevjerovatno je da se u medijima pojavi rješenje o određivanju pritvora, kao i imena svjedoka, a da branioci pre toga ne dobiju spise na uvid. Ne može sudija za prethodni postupak da odredi svjedoke ako tužilaštvo još nije predlagalo tko treba da bude saslušan - kaže Zarić i ističe da je proučavanje dokaza u spisima prvi korak koji će obrana poduzeti, piše Alo.

 

- Rekli su nam da će saslušanje svjedoka biti zakazano za 16. oktobar, a Marjanoviću samo dan ranije ističe pritvor od mjesec dana. To znači da već planiraju da mu produže boravak u Okružnom zatvoru, jer mu je pritvor određen zbog bojazni da ne utiče na svjedoke - navodi advokat.

Ne propustite