VIŠESTRUKE KORISTI: Evo kako vam sve prava morska sol može pomoći

Zanimljivosti
VIŠESTRUKE KORISTI: Evo kako vam sve prava morska sol može pomoći
.

U morskoj soli, uz natrijev klorid, nalazimo osamdesetak različitih elemenata u tragovima poput kalija, magnezija i mangana, stoga će ona učiniti čuda za vaše zdravlje, kožu i kosu.

Kako sol izvlači toksine iz tijela, koža postaje meka i zdrava. Zato kupke s morskom solju mogu poboljšati njezin tonus. Takva će kupka potaknuti i izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprječava nakupljanje suvišne tekućine, pa koža postaje čvršća, glađa i zdravija.

 Kalcij pomaže u čišćenju začepljenih pora na koži.

Morska sol idealna je kao prirodni piling kože jer njezina tekstura pomaže ukloniti gornji sloj odumrlih stanica kože.

Prirodni je lijek za masnu kosu. Morska sol može apsorbirati višak ulja iz vaših uvojaka čineći ih glatkima i lijepima.

Morska sol izvrsna je u borbi protiv peruti. Djeluje izravno na kožu i sprječava njezinu suhoću.

Morska sol ima alkalizacijski učinak koji pomaže u balansiranju razine kiseline u tijelu te tako uklanja potencijalne rizike fatalnih bolesti.

Može ojačati imunološki sustav, a tada tijelo postaje otpornije na razne autoimmune bolesti poput gripe, alergije i sl.

Ima značajne učinke na srčanožilni sustav. Znanstvenici su dokazali da redovito uzimanje morske soli raspršene u vodi može znatno smanjiti razinu lošeg kolesterola u tijelu. Također, drži krvni tlak pod kontrolom i normalizira nepravilan rad srca.

 Metabolički poremećaji, poput dijabetesa, mogu se uspješno tretirati i liječiti morskom solju jer ona pomaže u smanjenju razine šećera u krvi.

Morska sol također je korisna za dišni sustav, a minerali i oligoelementi te strukturni dijelovi algi koje sadrži morska voda pomažu u oporavku sluznice. Morska voda ima blagi antiseptički i antibakterijski učinak, što se pripisuje ionima kalcija i magnezija.

Dobar je izvor kalija (koji olakšava funkcioniranje mišićnih vlakana), pa morska sol tako blagotvorno djeluje na grčeve.

Ne propustite