Izetbegović primio u oproštajnu posjetu Moora

Bosna i Hercegovina
Izetbegović primio u oproštajnu posjetu Moora
.

Ambasador Jonathan Moore, nakon trogodišnjeg mandata na čelu misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, uskoro napušta tu dužnost i Bosnu i Hercegovinu te je tim povodom posjetio člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića, saopćeno je iz Predsjedništva. 

Moor je izrazio zahvalnost za podršku, otvorenost u komunikaciji i strpljiv zajednički rad u obnovi i izgradnji boljih odnosa među bosanskohercegovačkim narodima. Istaknuo je  žaljenje što iza njega ostaju neriješena pitanja diskriminacije u obrazovanju povratničke djece u Republici Srpskoj te nadu da će se to uskoro promijeniti.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović naglasio je da je misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini u proteklom periodu imala u ličnosti ambasadora Moora veoma iskusnu, kompetentnu i dobronamjernu ličnost koja ostavlja pozitivan trag u bosanskohercegovačkom društvu.

Uz izraze zahvalnosti za njegov ukupan doprinos u razvoju bosanskohercegovačkog društva, Izetbegović je Mooru poželio uspjeh u nastavku diplomatske karijere.

Član Predsjedništva BiH Izetbegović i ambasador Moor izrazili su nadu da će misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u saradnji s domaćim političarima nastaviti rad na pružanju podrške Bosni i Hercegovini na njenom putu ka regionalnoj političkoj, ekonomskoj i društvenoj integraciji.

Ne propustite