Pronađena je nestala Barbara, našli ju na području Ogulina - JOŠ SE NE ZNA DA LI JE DOBROVOLJNO NAPUSTILA KUĆU

Region
Pronađena je nestala Barbara, našli ju na području Ogulina - JOŠ SE NE ZNA DA LI JE DOBROVOLJNO NAPUSTILA KUĆU
.

Barbara Vidović (13) iz Triblja kraj Crikvenice u noći na subotu je nestala iz svog doma. Njezina porodica vjeruje da ju je dečko star 15 ili 16 godina kojega je upoznala putem Facebooka izmamio da izađe iz kuće.

 Pronađena je nestala 13-godišnja Barbara Vidović. Nađena je živa i zdrava na širem području Ogulina, potvrdila je policija reporteru, javlja Dnevnik.NoveTV. Provodi se istraga je li kuću napustila dragovoljno ili je bila oteta.

 

- Noćima ne spavam, ne znam gdje mi je dijete ni kako je - kazao nam je očajni Anton Vidović, otac 13-godišnje Barbare. Barbara je tijekom noći na subotu nestala iz obiteljskog doma u Triblju kraj Crikvenice i otad joj se gubio svaki trag. Njezina obitelj vjeruje da ju je dečko star 15 ili 16 godina kojega je upoznala putem Facebooka izmamio da izađe iz kuće, a potom je oteo i odveo u Oštarije kraj Ogulina. foto: Nestali.hr

- Otišla je spavati u petak oko 22 sata. Mi smo legli oko ponoći. U subotu oko 4 sata ja sam otišao u lov pa pretpostavljamo da je nestala negdje u razdoblju tih četiri sata - objasnio je Anton.  Da Barbara nije bila u svom krevetu prva je primijetila njezina baka oko 6 sati. Odmah su otišli na policiju i prijavili njezin nestanak. Potom su uz pomoć njezina dvije godine mlađeg brata Antona krenuli pretraživati njezin Facebook profil i pronašli na komunikaciju s mladićem s područja Ogulina.

- To su bile nekakve pjesmice s rimom koje su oni pisali jedno drugome. Siguran sam da ga nikad ranije nije upoznala jer nije imala gdje. Ona nigdje nije izlazila, osobito navečer, a on nije odavde - uvjeren je Anton. Uspjeli su doći do broja njegove majke i nazvali je da pitaju gdje im je kćer.

- Rekla mi je da ne zna gdje su, ali da zna da mi je kćer dobro. Pitala sam je: “Ako je dobro, zašto mi je ne daš na telefon?”

- ispričala je ranije Barbarina majka Branka. Kaže da ih je žena nagovarala da povuku prijavu i da će se njihova djeca onda sama vratiti.

- Pitala sam je zašto nije prijavila nestanak sina, ako ne zna gdje se nalazi, a ona me upitala tko će biti kriv ako im se netko dogodi tijekom bijega od policije

- kazala je Branka, koja je jako teško podnosila nestanak kćeri. U srijedu su Vidovići bili u policijskoj postaji u Ogulinu kako bi provjerili što je policija učinila kako bi je pronašla.

Ispred postaje su susreli mladićeve roditelje, a Branki je od šoka pozlilo pa je morala intervenirati i Hitna. Cijeloga dana policajci su razgovarali sa članovima šire i uže obitelji mladića. Nezadovoljan radom policije, očajni otac obratio se medijima za pomoć.

- Meni je nevjerovatno da u današnje vrijeme u ovoj državi, u kojoj sam se borio i bio branitelj, dijete može tako nestati. Zna se kod koga je i da je policija svejedno ne može naći - kazao je Antun. Priča da je njegova kćer uvijek bila dosta sramežljiva i povučena.

- Ona bez nas nikad nije izlazila. Igrala bi se s prijateljicom pred vratima, jako je vezana uz mlađeg brata - kaže Antun. Dodaje da je Barbara od kuće nestala bez osobnih stvari te da nije ponijela ni novac ni odjeću.

(24sata)

Ne propustite