PALO POMIRENJE: Djeda iz Zaječara oprostio babi što ga je lažno prijavila za nasilje i OTIŠLA NA MORE!

Region
PALO POMIRENJE: Djeda iz Zaječara oprostio babi što ga je lažno prijavila za nasilje i OTIŠLA NA MORE!
.

Zaječarac Z. B. (75) odustao je od razvoda sa N. B. (73) nakon što ga je ona lažnom prijavom izbacila iz kuće i otišla na ljetovanje. Uz to, obećao joj je da će sljedeće godine ići zajedno na more

Saga o starici N. B. (73) iz Bora, koja je muža Z. B. (75) u julu lažno prijavila za zlostavljanje kako bi sa društvom otišla na more, ipak je dobila srećan kraj. Malo pod uticajem djece, malo stručnih službi, ovaj par se pomirio, a i Tužilaštvo je odustalo od podnošenja krivičnih prijava.

Na sve to, djeda je objećao babi da će sljedeće godine, ako budu živi i zdravi, zajedno otići na ljetovanje.

Starica je, naime, prošlog mjeseca isplanirala da ode na more sa društvom iz Udruženja penzionera, ali muž se zbog besparice s tim nije slagao. Baba je, revoltirana, policiji prijavila da je muž zlostavlja, pa je djeda, po novom Zakonu o sprječavanju nasilja u porodici, po hitnom postupku udaljen iz stana.


Dok je šokirani starac uspio da objasni nadležnim službama da nije nikakav nasilnik, N. B. se spakovala i otišla na more, ali kad se vratila, sačekala ju je tužba za razvod braka, poslije pola vijeka zajedničkog života.
Izvor iz istrage kaže da je starica i poslije svega ostala pri stavu da je ona žrtva zlostavljanja, tvrdeći da je i ugrožavanje njenog prava na ljetovanje jedan vid nasilja.

- Tako su se svi našli u nebranom grožđu. Tužilaštvo je razmatralo prijave i protiv starca za zlostavljanje i protiv starice zbog lažnog prijavljivanja, a odnosi između bračnog para bili su veoma napeti. Starica se pravdala da je celog života maštala o tome da ode na more, ali da su njoj i mužu uvek bile potrebnije pare za nešto drugo. Najpre su se kućili, pa gradili vikendicu u okolini Bora, školovali decu... Žena je, jednostavno, mislila da je i na nju došao red da "malo poživi", pa je poručila mužu da može slobodno da se razvede od nje - objašnjava naš izvor.

A muž, uvređen prijavom za zlostavljanje, u početku nije želio ni da čuje da se pomiri sa suprugom. Sve dok se u priču nisu umiješala djeca i unuci.

Sljedeće godine idu zajedno na more!
- Deca su izvršila pritisak na Z. B. govoreći mu da je bruka da se pod stare dane razvodi. Predočili su mu da može i da se razvede, ali da tek onda o njemu neće imati ko da brine i da mu je najbolje da se pomiri sa suprugom - navodi naš izvor.

Malo po malo, deda je smekšao, pa su on i žena seli, porazgovarali i riješili da nastave dalje zajedno.
- Tužilaštvo je odustalo od gonjenja bake zbog lažnog prijavljivanja, nakon što im je njen advokat predočio da bi mogli da izgube slučaj ako se na sudu dokaže da je i zabrana vid zlostavljanja, posebno jer starica ima svoju penziju i može njom slobodno da raspolaže - dodaje sagovornik Informera.

Zatim je "smekšala" i starica, koja je povukla tužbu za zlostavljanje protiv svog muža. Međutim, uz jedan uslov.
- Baka je insistirala da sledeće godine, "ako budu živi i zdravi", kako je rekla, sa mužem ode na more. Dekica nije imao kud, pa je pristao - kaže uz osmijeh naš sagovornik. 

Ne propustite