NAMJERNO SE UDEBLJAO I DOKAZAO DA SE MOŽE SMRŠATI ZA KRATKO VRIJEME: Ova metoda je najefikasnija!

Porodica i zdravlje
NAMJERNO SE UDEBLJAO I DOKAZAO DA SE MOŽE SMRŠATI ZA KRATKO VRIJEME: Ova metoda je najefikasnija!
.

Obzirom da dugi niz godina radim kao voditelj jednog od najvećih fitness centara u Hrvatskoj, Fitness centar Joker, imam priliku promatrati mnoge transformacije koje se događaju prije ljeta. 

Većina su kampanjci tj. u zimskom periodu slabo ili nikako vježbaju, ali kako se ljeto bliži treniraju i po dva puta dnevno sve sa ciljem da zablistaju na plaži . Iako svaki trener posjeduje veće ili manje znanje, njegovo vrednovanje u društvo mjeri se njegovim izgledom. Iako se u potpunosti ne slažem s tim ipak smatram da svaki trener mora imati natprosječnu formu jer ako nekom rekreativcu treba 3 mjeseca da dođe u neku fit formu, fitnes treneru treba upola manje. Razlog tome što će rekreativac do informacija doći pomoću interneta na kojem se može naći dosta gluposti i neistina, a kvalitetan fitnes trener će postojeće znanje spojiti s praktičnim iskustvima koje je dobio kroz svoj dugogodišnji rad s klijentima. Moj rad sa klijentima se temelji da najprije stečeno teoretsko znanje (koje svakodnevno prikupljam i usavršavam) primijenim na sebi. Ako djeluje na meni isto primjenjujem i na mojim klijentima te pratim njihovu reakciju te analiziram neke od tih metode koje ili odbacujem ili prihvaćam u konačnici. 

To je i jedan od razloga zašto se ja pri kraju godine opustim i zapustim da mogu praktički vježbati na sebi. Svaku godinu tijelo drugačije treniram te „isplivavaju“ neke metode koje se u konačnici pokazuju kao prava stvar. Smatram da znanje nije ono koje smo pročitali nego je iskustvo koje smo radom stekli. Već dugo vremena razmišljam o jednom konceptu koji je sasvim drugačiji od prijašnjih tako da sam se ove godine upustio u jednu sasvim novu avanturu.

Kad najvećeg „znalca„ Googlea upitate kako smršaviti, izbace vam se sljedeći podaci.

-smanjite masnoće u hrani
-jedite puno voća
-nemojte jest poslije 18 h
-koristite kardio da bi smršavili
-radite veliki broj ponavljanja od 15-20
-nemojte jest žumanjak nego samo bjelanjak
-izbacite sol iz hrane
-konzumirajte 5-6 manjih obroka 
-koristi fat burnere i čajeve za mršavljenje
-koristi suplemente kako bi sačuvao mišićnu masu
-piletina je najbolje meso kad želiš smršavit
-posni sir je najbolji za mršavljenje
-obavezno izbaciti masni sir (gauda, ementaler…)

Lista ovih savjeta može ići u nedogled, ali ja sam radio sve suprotno - da „SVE SUPROTNO“ !!!

Krenimo od početka: moj glavni pogon je bilo mast iz hrane poput: svinjske masti, masna riba, laneno ulje, masni sir, kokosovo ulje, voće nisam konzumirao - osim koštunjavog (lješnjak, badem, orah, brazilski orah …), znao bih jest i u 22 h ako bi bilo potrebe, kardio sam koristio eventualno jednom tjedno (ako i toliko) ,težio sam podići što veći uteg u osnovnim vježbama poput čučnja, mrtvog dizanja, bencha pa sam tako radio prednji čučanj sa 160 kg i mrtvo dizanje s 200 kg i to u kalorijskom defictu, a još bitnije od toga mi je bilo imati maksimalnu aktivaciju tog mišića ne gledajući kolika mi je kilaža potrebna.

Težio sam da mišić proizvede maksimalnu kontrakciju. Jutro sam uvijek počinjao sa 5 „cijelih„ jaja (žumanjca sam bacao u mišiće) i 5 feta punomasnog sira, solio sam hranu sa 2,5-3 g soli, konzumirao sam uvijek (max) 4 obroka, fat burnere i čajeve nisam konzumirao. Iako će nekima bit čudno kad kažem da sam zadnji protein popio ima više od 2 mjeseca, piletinu sam zamijenio svinjskim i junećim butom, a piletinu sam konzumirao samo ako bih bio u nestašici crvenog mesa. 

Iako mojim kolegama trenerima posni sir je nezamjenjiva namirnica ja ga nisam konzumirao skoro godinu dana. Svaki put kad na repertoar dođe piletina ona mora bit „začinjena“ sa barem 3 fete masnog sira (ementalera , gaude…). Pošto sam na treningu bio dosta venozan , mnogo ljudi je zanimalo kako izbacujem vodu iz tijela. Nikakvi čajevi, nikakvi diuretici i nikakva sauna samo velike količine konzumirane vode izbacit će vašu potkožnu vodu. Iako će ove tvrdnje i izjave nekima dati pomisao da lažem svi moji klijenti znaju i potvrdit će da je ovo moj način na koji ja radim. Osnovni koncept na koji sam temeljio moju transformaciju je da sam stvarao mali kalorijski deficit cijelo vrijeme te stvarao uvjete da tijelo kao pogonsku energiju koristi potkožnu mast, hranio mišiće onda kad je najviše trebalo (i to samo hranom zadnjih 2 mjeseca ) i unosio ugljikohidrate ako je trebalo tj. nakon aktivnosti. 

E sad je svima jasno da sam ugljikohidrate unosio onda kad je trebalo a to je poslije treninga u prvoj fazi, a u drugoj kad bi radio nadopunu glikogena nakon ketoze. Ugljikohidrat koji sam koristio bio je krumpir kojeg svi smatraju da najviše deblja.

Krumpir se meni pokazao kao izvrsna namirnica za popunjavanje glikogena u mišićima iz razloga jer je pun kalija, a kalij pomaže dopremiti vodu tamo gdje svi želimo - u mišiće.
Iako će ovo nekima bit čudno, ali prije nego me osude kao lažljivca neka probaju i uvjere se da ima i drugih načina a da se pri tom ne mora patiti da bi smršavili. Nije tajna da sam u početku svoje transformacije ciklirao ugljikohidrate tj. unosio ih ako je bilo aktivnosti –potrebe, dok sa zadnjih mjesec dana radio nutritivnu ketozu koja je super stvar ako se posloži kako treba.

Ova moja transformacija trajala je od 5. 5. 2017 do 7.8. 2017 tri mjeseca i 2 dana. Da li je uspjela procijenite sami.

Tijelom je jednostavno upravljati ako se zna kako ono funkcionira. Samo pratite njegove signale i top forma je zagarantirana.

 

(Novi.ba)

Ne propustite