Otac dostavio dokumentaciju koja potvrđuje da je njegova kćerka doživjela traumu u vrtiću San!

Aktuelno
Otac dostavio dokumentaciju koja potvrđuje da je njegova kćerka doživjela traumu u vrtiću San!
Ponovo sam se javio otac djevojčice i dostavio dokumentaciju koja potvrđuje njegove navode, da je djevojčica doživjela povredu glave u ovoj predškolskoj ustanovi, kao i nalaz i mišljenje psihologa koji je evidentirao da je dijete doživjelo traumu nakon ovog događaja.

Nakon objavljene priče pod nazivom „Moja kćerka je doživjela torturu u vrtiću San“ javio nam se i direktor ove ustanove koji je uputio demant putem našeg portala, u kojem navodi da „je autor teksta, tačnije, otac djevojčice iznio neistinite i klevetničke navode prema njihovoj ustanovi, te da je izmislio povredu djeteta u njihovoj ustanovi sa ciljem degradacije i eliminacije njihove ustanove sa tržišta“.

Tim povodom, ponovo sam se javio otac djevojčice i dostavio dokumentaciju koja potvrđuje njegove navode,  da je djevojčica doživjela povredu glave u ovoj predškolskoj ustanovi, kao i nalaz i mišljenje psihologa koji je evidentirao da je dijete doživjelo traumu nakon ovog događaja.

nalaz

Također, dostavio nam je i ugovor koji je potpisao sa ovom ustanovom i ponovni demant na izjavu direktora ove ustavove:

“U opomeni pred tužbu kao i u elektronskoj komunikaciji sa An-Nurom sasvim je razvidno da mi nismo tražili ništa više osim korektnog raskida ugovora sa danom kad je dijete povučeno iz vrtića i izvinjenja, što apsolutno demantuje ikakvu zlu namjeru s naše strane, a pogotovo "eliminaciju An-Nura sa tržišta". U primjerku Ugovora sa An-Nurom treba obratiti pažnju na posljednji stav člana 5. koji propisuje raskid ugovora i na osnovu kojeg An-Nur reketari  roditelje koji ispišu dijete iz vrtića raskinuvši ugovor tek nakon 2-3 mjeseca (u komentarima se javio još neko od roditelja kome su iznudili 600 KM). Niz komentara, kako na samoj stranici gdje je objavljen tekst tako i dalje putem šerovanja, otkrio je mnoge nove detalje: Izvjesni Vedran Ljubović, vlasnik vrtića koji nije mogao dobiti licencu za rad, napisao je kako je Ismeta Brajlović, koju spominjem u svom svjedočenju, od njega tražila mito kako bi mu izdala  licencu za rad. Dvije osobe (pretpostavljam da su radnici državnih vrtića) ukazuju na neujednačene kriterijume PPZ-a te tvrde da bi za ovakav incident JU Djeca Sarajeva bila kažnjena sa 2000 KM globe, a da PPZ štiti privatne vrtiće i da im je moje svjedočanstvo dodatni dokaz za to itd“ .

11145935-10206262852430685-1343793870-n

Novinari portala Novi.ba će bez obzira na zastrašivanja i pritiske i dalje raditi u službi građana i biti njihov servis, te će sve priče od javnog značaja uvijek imati prioritet na našem portalu.

1

2

3

Ne propustite