Obustavljen saobraćaj na MP Lukavac-Orahovica zbog saobraćajne nezgode

Bosna i Hercegovina
Obustavljen saobraćaj na MP Lukavac-Orahovica zbog saobraćajne nezgode
-

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4 Lukavac-Orahovica (kod mjesta Berkovica). Do završetka policijskog uviđaja i uklanjanja vozila, saobraćaj se odvija kroz selo Gnojnica.

Zbog veoma visokih temperatura zraka, iz BIHAMK-a savjetuju da se na duže relacije kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, preporučuju se češće pauze.

Posebno skreću pažnju i na moguće iznenadne pljuskove, te apeluju na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08.00 do 16.00 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Jablanica-Konjic, M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Pojačan je promet vozila na GP Ivanica na izlazu iz BiH, a zadržavanja su oko sat vremena. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 do 40 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Ne propustite