(VIDEO) Pogledajte kako izgleda zahvat okretanja bebe izvana dok je još u maternici!

Mame i bebe
(VIDEO) Pogledajte kako izgleda zahvat  okretanja bebe izvana dok je još u maternici!
Puno je dokaza, puno je liječničkih timova koji to bez problema rade. Tretman se naziva ECV (external cephalic version) i znači baš to, okretanje bebe izvana dok je još uvijek u maternici.

Pred kraj ste trudnoće, a liječnici vam govore da je vaša beba još uvijek okrenuta na zadak i da ćete vrlo vjerojatno trudnoću završiti carskim rezom? Ma nema problema. Samo neka vam oni prije poroda lijepo rukama okrenu vašu bebu u željeni položaj. 

Puno je dokaza, puno je liječničkih timova koji to bez problema rade. Tretman se naziva ECV (external cephalic version) i znači baš to, okretanje bebe izvana dok je još uvijek u maternic, piše Index.hr.

Ako vas zanima kako to izgleda, pogledajte video. Ovo je samo jedan od primjera koji se mogu pronaći na internetu, a izveden je u bolnici Royal Sussex u Brightonu. Međutim, iako je zahvat manje poznat, moramo naglasiti da nipošto nije nov - tako su trudnice tretirane još od davnina, naravno, od strane onih koji se razumiju u to. I naravno, tada nije bilo kamera da to snime kao danas.

Zahvat je navodno dosta bolan no trudnice prije  njega dobiju sredstvo koje će ih opustiti, posebno maternicu, prije nego liječnik uzme bebu u svoje ruke. O tom je zahvatu naveliko pričala i Kim Kardashian koja ga je prošla te je zahvaljujući trojci liječnika njena beba prije rođenja okrenuta glavicom prema dolje.

Dakle, drage mame koje tek trebate roditi, a bebica vam je okrenuta na zadak, znajte da vam uvijek ostaje ovakva opcija. Doduše, one koje su prošle ovakav tretman kažu da zakretanje boli , neugodno je, ali se definitivno isplati ako želite roditi prirodnim putem.

Ne propustite