SAVJET PSIHOLOGA: Evo kako održati ISKRU u dugogodišnjoj vezi

Ljubav
SAVJET PSIHOLOGA: Evo kako održati ISKRU u dugogodišnjoj vezi
Ispostavilo se da žene u još uvijek strastvenim vezama imaju neke stvari zajedničke.

Sarah Hunter Murray, psihologinja, napravila je studiju o tome kako u vezi održati onu početnu iskru. Kako bi došla do podataka intervjuirala je grupu žena u dugogodišnjim vezama dobi između 18 i 29 godina. Grupu je potom podijelila na dva dijela: žene koje smatraju da je onaj početni žar još uvijek tamo i žene koje smatraju da se odavno ugasio. Ispostavilo se da žene u još uvijek strastvenim vezama imaju neke stvari zajedničke, piše Psychology Today.

Nemojte odlutati s mislima tokom spolnog odnosa

Ako ste jedna od onih osoba koje tokom seksa smišljaju listu za sljedeću kupovinu ili razmišljaju o tome što još po kući treba napraviti, odmah prestanite. Studija pokazuje da se žene koje još uvijek osjećaju uzbuđenje prema partneru tijekom seksa fokusiraju jedino i isključivo na seks, tj. na to kako zadovoljiti sebe i pritom zadovoljiti svoga partnera.

Pozitivne interpretacije monotonije i rutine

Iako monotonija rutine svakodnevnog života zna biti zamorna, istraživanje pokazuje da žene u funkcionalnim vezama na nju gledaju pozitivno. “Postoji element rutine, ali on nije loš. Poznajemo se, znamo što jedan i drugi želimo i to je razlog zašto to i radimo,” rekla je jedna ispitanica. Zbog poznanstva s partnerom te žene također tvrde da su došle do većeg seksualnog zadovoljstva i veće žudnje.

Seks mora postati prioritet

Opadanje je seksualne želje potpuno normalna stvar, ali važno je kako ćete vi i vaš partner na to reagirati. Dobra je komunikacija ključ ovoga problema. Svaki puta kad osjetite manjak seksualne žudnje razgovarajte o tome s partnerom i pronađite zajedničko rješenje problema.

Što ovo otkriće znači?

Dobra je stvar ovog otkrića što dovodi do spoznaje da za uspješnu vezu nisu potrebne posebne moći ili instinkt ili odgovarajući karakter, već realno gledanje na situaciju i na seks unutar dugogodišnjih veza. Slijedite gore navedene korake i tko zna, možda taj ugasli plamen ponovno zatinja.

Ne propustite