NOĆ KAD JE GLUMAC ODLUČIO NAPUSTITI BEOGRAD: Kriminalci pucali na Branku Katić i Radeta Šerbedžiju

Show
NOĆ KAD JE GLUMAC ODLUČIO NAPUSTITI BEOGRAD: Kriminalci pucali na Branku Katić i Radeta Šerbedžiju
-

Događaj od 27. maja 1992. godine bio je prelomni momenat u životu Radeta Šerbedžije.

Zbog incidenta koji se te noći desio, slavni glumac odlučio je da sa porodicom napusti Beograd.

Kako je Rade objasnio, kriminalci su te noći pucali na njega i tadašnju studentkinju Branku Katić. Razlog? To što je u Srbiji smatran Hrvatom.

– Ušao sam sa svojom studentkinjom Brankom Katić i Darok Šuković i sa mojim drugarom Andrejom Popovićem u klub “Nana” koji se nalazio nedaleko od stana roditelja moje žene Lenke, gdje sam tada stanovao. Najprije smo te večeri, 27. maja 1992. godine proslavljali u “Klubu književnika” rođenje moje kćerke Nine. Kada smo ušli, za jednim stolom su sjedila 3 mladića i bili su pod dejstvom alkohola. Odmah su krenuli da mi dobacuju: “Izdajico jedan srpski, idi Tuđmanu”… Psovali su mi majku i tako dalje. Došao sam do šanka, a dečko koji je tu radio mi je rekao da je bolje da odemo, jer su oni pijani i naoružani. Mi smo taman ispili piće, kad mi je odjeknuo pucanj iznad glave – metak se zabio u plafon – opisao je Rade.

branka-katic-rade-serbedzija-620x350

– Okrenuo sam se i vidio da su dvojica držala za ruku mladića koji je pucao. Bio je pijan. Jedina vrata su bila pored njih i morali smo tu proći. Rekao sam Branki: “Samo polako, bez straha”. Dok smo prolazili pored njih, ovaj što je pucao dobacio mi je šapućući: “Rade, je*em ti majku” – ispričao je glumac svojevremeno i dodao da isprva nije ni shvatio šta se desilo:

– Izašli smo, sjeo sam u auto, došao kući. To je bilo tri stotine metara dalje. Natočio viski i tek tada su mi klecnula koljena. Tek tada kad je adrenalin pao, shvatio sam šta se dogodilo tada – rekao je Šerbedžija.

Glumica Branka Katić jednom je takođe govorila o ovom događaju, rekavši da smatra da je to bila prekretnica u Radetovom životu, zbog koje je sa porodicom napustio Beograd i Srbiju.

(Telegraf.rs)

Ne propustite