STANJE NA POŽARIŠTIMA U BiH/ U Trebinju alarmantno, u Jablanici požar gasi helikopter Oružanih snaga

Aktuelno
STANJE NA POŽARIŠTIMA U BiH/  U Trebinju alarmantno,  u Jablanici požar gasi helikopter Oružanih snaga
Jutros je na području naše zemlje aktivno nekoliko požarišta.

Jutros je na području naše zemlje aktivno nekoliko požarišta.

U Jablanici se prethodnih nekoliko dana aktivno radi na sanaciji požarišta, a i dalje je aktivan požar u Trebinju i okolini. 

 

HELIKOPTER ORUŽANIH SNAGA PRISTIGAO U POMOĆ 

U Jablanici pomoć vatrogascima pruža Federalna uprava civilne zaštite, te se požar gasi najviše iz zraka zbog nepristupačnosti terena. Za portal Novi.ba direktor Federalne uprave civilne zaštite, Fahrudin Solak kazao je kako se požar nikad sto posto ne može ugasiti iz zraka, te je naophodan pristup i s kopna. 

- Jutros je primjećen malo jači dim, ali naše službe su na terenu. S kopna se ne može prići, a vjetar raspuhuje vatru- istakao je Solak. 

Glasnogovornik Županijskog stožera civilne zaštite, Pero Pavlović za Novi. ba je rekao da je sinoć u večernjim satima došlo do pojačanog strujanja vjetra te se požar ponovo aktivirao u ovim trenutcima stigao je helikopter oružanih snaga koji gasi vatru. 

POŽAR I DALJE AKTIVAN U TREBINJU 

Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, rečeno nam je kako je stanje alarmantno, isto kao i prethodnog dana, te da su za sada uspjeli od vatre odbraniti tri do  četiri sela. Vatrogasci su stalno na terenu i rade sve što je u njihovoj moći da saniraju požarište. 

I dalje je aktivan veliki požar na području Željeva koji se širi u tri kraka, a vatru i na ovom požarištu gasi vatrogasna jedinica Trebinje. 

Iz Republičke uprave civilne zaštite dobili smo informaciju kako su Trebinje jučer potresla dva zemljotresa. Prvi u 10:28 sati i bio je jačine 3,1 stepen rihtera, a drugi je bio u 10:53, jačine 3,5 stepena. 

 

 

Ne propustite