ANKETA: Otkud Dodiku u džepu 200.000 eura?

Aktuelno
ANKETA: Otkud Dodiku u džepu 200.000 eura?
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine pozvao je danas predsjednika RS-a Milorada Dodika da objasni odakle mu 200.000 eura, koje je prije mjesec dana unio u BiH.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine pozvao je danas predsjednika RS-a Milorada Dodika da objasni odakle mu 200.000  eura, koje je prije mjesec dana unio u BiH. 

Mektić tvrdi da je Dodik unio iz Srbije 200.000 eura na jednom od graničnih prijelaza, krajem maja.

No, predsjednik RS-a izjavio je da nema namjeru da odgovara na spletke Dragana Mektića, koga kao čovjek iskreno žali, jer, kako kaže, "preuzeti na sebe svakodnevno fabrikovanje konstrukcija, teorija zavjere i spletki težak je posao i za umnog čovjeka a kamoli za njega koji je dobrovoljno preuzeo ulogu bosanskog političkog klovna".

"Želim samo zbog javnosti da kažem da sam u svom imovinskom kartonu, što je svakom vidljivo, proteklih godina uredno prijavio i dva stana u vlasništvu od po 77 kvadratnih metara u Beogradu u Bulevaru Kralja Aleksandra, koje sam nedavno prodao i to je novac koji sam legalno prijavio i unio u Republiku Srpsku",. - rekao je Dodik. 

Suma od 200. 000 eura o kojoj pričaju Dragan i Dodik, misaona je imenica za 99% građana, kako Bosne i Hercegovine, tako i RS-a. 

Pitamo vas:

Otkud Dodiku toliki novac? 

 

 

Ne propustite