Evo kako da preživiš prekid koji si sama htjela

Ljubav
Evo kako da preživiš prekid koji si sama htjela
Nemoj dozvoliti da te to pokoleba.


  Osoba koja je inicirala prekid također pati i treba preboljeti situaciju. Evo koje stvari će ti pomoći da to napraviš brže:

 

Ne ispričavaj se
 
Bit će onih koji će ti jako zamjeriti odluku da prekineš vezu, no nemoj dozvoliti da te to pokoleba i imati osjećaj da se moraš ispričati. Nitko osim tebe ne zna kako si se osjećala u vezi koju si odlučila prekinuti niti ikome osim sebi moraš odgovarati za vlastite postupke.
 
 
Nemoj se gristi
 
Inicijatori prekida najčešće imaju veliki osjećaj krivnje, pogotovo kad vide da druga osoba pati. Ako je prekid nešto što si željela, nemoj dopustiti da te tuđe riječi uvjere da si postupila krivo. Svatko ima pravo izaći iz veze koja mu ne odgovara.
 
Nemoj se pretvoriti u psihologa
 

Osobi koju ostavljaš često će trebati podrška i ako ju želiš pružiti, super. No, nemoj dozvoliti da te osoba koju si ostavila uvjeri da je to tvoj posao. Svatko kroz prekid mora proći kroz određene faze, a faza u kojoj ti moraš biti nečiji psiholog nije jedna od njih.
 


Kreni dalje kad god želiš
 
Ne postoji pravilo kad smiješ ili ne smiješ početi izlaziti s nekim novim. Uvijek će biti onih koji će reći da je prerano - na tebi je samo da zapamtiš da je bitno što ti misliš, a ne što misle svi ostali.

Ne propustite