KORISNI SAVJETI

Kada saznate ŠTA se dešava sa crnim lukom u frižideru, više ga SIGURNO TAMO NEĆETE ČUVATI!

Objavljeno:08.06.2017 - 10:27
A A A Times Arial

Za većinu namirnica je odlaganje u frižideru preporučljivo, ali to ne važi baš za sve. 

Krastavci, paprika, đumbir, ali i bijeli i crni luk nikako nisu za frižider, a sada znamo i zašto ovo pravilo važi za konkretno crni luk. 

luk1

Ako luk ostavite u frižideru, na tako niskoj temperaturi kojoj je izložen će se skrob pretvoriti u šećer, što dovodi do promene u strukturi luka, pa on postaje mekan i gnjecav. Da bi održao svježinu, treba ga čuvati na hladnom, mračnom i suhom mjestu, i to u nekoj mrežici kako bi do njega dopirao i vazduh. U takvom stanju možete da ga čuvate i do 30 dana. Ako ga držite na sobnoj temperaturi, održaće se sedam dana.

Pogrešno je i što većina nas radi, a t oje da neiskorištene polivine glavie luka ostavljamo u frižideru, jer se tada na njemu množe štetne bakterije. 

 

VIDEO PREPORUKA

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
zatvori
VIDEO PREPORUKA