ISTRAŽUJEMO: Ko su četiri Bosanke i Hercegovke na potjernicama INTERPOL-a (FOTO)

Bosna i Hercegovina
ISTRAŽUJEMO: Ko su četiri Bosanke i Hercegovke na potjernicama INTERPOL-a (FOTO)
Četiri državljanke Bosne i Hercegovine nalaze se na listi Međunarodne policijske organizacije (Interpol).

Četiri državljanke Bosne i Hercegovine nalaze se na listi Međunarodne policijske organizacije (Interpol).

Mnoga od ovih imena dobro su poznata ovdašnjoj javnosti, a raspon kaznenih djela kreće se od davanja mita, do pokušaja ubistva.

interpol

Na spisku su, dakle, imena četiri državljanke Bosne i Hercegovine: Borislavka Kovačević, Slobodanka Tošić, Valentina Sulić, te Aldijana Dizdarević.

 

KOVAČEVIĆ BORISLAVKA

jpeg114

 

Za Borislavkom Kovačević raspisana je tjeralica bh. pravosuđa, zbog izbjegavanja plaćanja poreza. Ona je u julu 2013. godine u Sudu BiH osuđena na osam mjeseci zatvora, a u presudi je bilo navedeno da je od februara 2006. do februara 2007. kao direktor u jednoj firmi knjigovođi firme naložila da nepravilno prikaže promet robe, te je na taj način izbjegnuto plaćanje PDV od 28.947 KM.

 

SLOBODANKA TOŠIĆ

jpeg115

Učešće u organiziranoj kriminalnoj grupi, u predmetu "Lutka", tereti se za nekoliko teških ubistava, pokušaje ubistava, te oružane pljačke i pranje novca. Traži je bh. pravosuđe.

 

ALDIJANA DIZDAREVIĆ

jpeg116

Međunarodna potjernica za Aldijanom Dizdarević (30) iz Velike Kladuše raspisana je po nalogu Kantonalnog suda u Bihaću u oktobru prošle godine, a osumnjičena je za pokušaj ubistva.

Osumnjičena je da je 14. septembra 2011. uveče u mjestu Kumarice kod Velike Kladuša iz ručno izrađene puške takozvane kubure, kalibra 16 milimetara, ispalila hitac prema N.S. (29) iz Velike Kladuše koji je tada zadobio teške povrede.

 

VALENTINA SULIĆ

jpeg117

Za Valentinom Sulić, osuđenom slikaricom iz Mostara, Interpol je rapisao međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je dio organizirane kriminalne grupe koja se bavi preprodajom droge. 

Ne propustite