SASTANAK SA DOBAVLJAČIMA: Neće biti obustave isporuke robe narednih dana!

Region
SASTANAK SA DOBAVLJAČIMA: Neće biti obustave isporuke robe narednih dana!
Nakon što su dobavljači Agrokora zaprijetili da će ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni do 29. maja prekinuti isporuku robe, Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak organizovao je sastanak s njima.

Nakon što su dobavljači Agrokora zaprijetili da će ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni do 29. maja prekinuti isporuku robe, Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak organizovao je sastanak s njima. Predstavljeno je niz mjera koje se poduzimaju za stabilizaciju sistema, a radi se i na novom kreditu.

Predstavnica dobavljača Marica Vidaković rekla je da se mora zajednički nastaviti na oživljavanju koncerna jer je to u interesu svih. Tačku po tačku ćemo rješavati i do tada neće doći do obustave isporuke robe, ali očekujemo da s nama redovno komunicira i rješava naše zahtjeve" piše Dnevnik.hr.

Ramljak je kazao kako su imali vrlo otvoren razgovor te da su dali odgovore na većinu pitanja dobavljača. Dodao je kako će nastaviti daljnju saradnju. "Neka pitanja i problemi ne mogu se riješiti, ali na većinu pitanja smo dali odgovore."

Također iz Vlade je dobavljačima poručeno da iskoriste vrijeme dok je u Agrokoru vanredna uprava za povećanje efikasnosti svog poslovanja, ali i da pronađu i druge mogućnosti za plasman proizvoda.

Ne propustite