Tinejdžeri pucali djevojčici u glavu zbog Snapchat poruka

Svijet
Tinejdžeri pucali djevojčici u glavu zbog Snapchat poruka
Dvojici tinejdžera Deniju Petersonu i Džejzenu Dekeru iz Jute prijeti 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva četrnaestogodišnje Dezer Tarner.

Dvojici tinejdžera Deniju Petersonu i Džejzenu Dekeru iz Jute prijeti 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva četrnaestogodišnje Dezer Tarner. Šesnaestogodišnjacima će se suditi kao odraslim osobama nakon što je sudija u ovom slučaju Angela Fonesbek zaključila da su planirali i proveli zločin. 

Naime, Petersona su živcirale Snapchat poruke koje mu je slala djevojčica pa joj je pucao u glavu, a zatim ju je zajedno sa Dekerom bacio u jarak, misleći da je mrtva. 

djevojcica-1

Oni su, navodno, najprije planirali da joj prerežu vrat i ostave je da iskrvari, ali kako piše u optužnici, na kraju su se odlučili da zločin izvrše vatrenim oružjem, piše "Independent". 

Djevojčica je nakon napada ostala paralizovana i djelimično slijepa. Izjavila je da je sretna što je živa i da je jača od metka, dok je njena majka dodala da su za ljeto imali velike planove, ali im je sada jedini cilj da Dezer ponovno pomakne prste. 

djevojcica-3

 

(NN)

Ne propustite