KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE: Hoće li se sutra moći roštiljati na otvorenom?

Bosna i Hercegovina
KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE: Hoće li se sutra moći roštiljati na otvorenom?
Kako bilo, imajte na umu da je zemlja mokra i vlažna, pa ako mislite ići na izlet, ponesite nepromočivi materijal koji ćete staviti ispod dekice

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak prvog dana maja očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim i sjeveroistočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna između 17 i 23,  na jugu do 25 stepeni.

U utorak, 2. maja, u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa zapada koje će prijepodne uvjetovati slabu kišu, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima.

U ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i bez padavina. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini slabo jugo. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna između 16 i 22 stepena. 

U Bosni u srijedu, 3. maja, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U sjevernim područjima uz nešto više oblaka može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. 

U Hercegovini i istočnim poručjima malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna između 16 i 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Ovo znači da ćemo sutra moći boraviti u prirodi, bez velike bojazni od kiše. Kako bilo, imajte na umu da je zemlja mokra i vlažna, pa ako mislite ići na izlet, ponesite nepromočivi materijal koji ćete staviti ispod dekice. Svakako, neka vam kišobran bude u blizini, zbog ovih kratkotrajnih naleta kiše.

Ne propustite