STIGLO NAJAVLJENO NEVRIJEME: Zbog snijega otežano i usporeno saobraćanje na putevima u planinskim predjelima

Bosna i Hercegovina
STIGLO NAJAVLJENO NEVRIJEME: Zbog snijega otežano i usporeno saobraćanje na putevima u planinskim predjelima
Vozačima se preporučuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Na putnim pravcima u višim planinskim predjelima srednje Bosne zbog snijega saobraća se otežano i usporeno. 

Na ostalim putevima vozi se po pretežno mokrom kolovozu. Pojačana je frekvencija vozila ka jugu Bosne i Hercegovine, a posebno se izdvaja magistralni put M-17 Konjic-Mostar-Čapljina, gdje se formiraju duže kolone vozila. Vozačima se preporučuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima. 

Intenzitet saobraćaja pojačan je i na većini graničnih prijelaza, a posebno se izdvajaju granični prijelazi Doljani, Gabela Polje i Bijača na jugu, kao i Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, na sjeveru BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog produženog vikenda i nastupajućih prvomajskih praznika očekuje se pojačan promet vozila na putevima u BiH, dionicama prema aktuelnim izletištima i graničnim prijelazima.  

Podsjećaju se svi koji putuju u inostranstvo da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice (kao što su zeleni karton, saobraćajna i vozačka dozvola, te pasoš).   

Povodom Međunarodnog praznika rada, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine do 02.05 do 24 sata. 

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvaja se autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite