Jagodić: Nismo mi mala ekipa, a sa Željom imamo 1:1

Fudbal
Jagodić: Nismo mi mala ekipa, a sa Željom imamo 1:1
Na početku današnje konferencije za novinare, trener Slobode Vlado Jagodić kazao je kako njegov kolega s klupe Željezničara, Slavko Petrović, nema pravo potcjenjivati Slobodu, a ni njega.

Na početku današnje konferencije za novinare, trener Slobode Vlado Jagodić kazao je kako njegov kolega s klupe Željezničara, Slavko Petrović, nema pravo potcjenjivati Slobodu, a ni njega.

"Pričati o utakmici izmedju Slobode i Željezničara, a ne reći da je to velika utakmica i derbi, bilo bi pogrešno. Moj kolega je, nažalost, potcijenio moj klub, a možda i mene, rekavši da će Željezničar na malim utakmicama sa Slobodom, Radnikom i Krupom vjerovatno ovjeravati titulu prvaka. Ja mu kažem da treba dobro poznavati bh. prilike i istorije klubova, jer ja to nikada ne bih rekao za Željezničar." – kazao je Jagodić.

Podsjetio je da su Tuzlaci prije mjesec dana igrali na Grbavici i izgubili 4:2.

"Poslije te utakmice rekao sam da nismo zaslužili poraz od dva gola razlike, a pri tome imam na umu sve sportsko i nesportsko što se tada dešavalo. Imamo mi sa Željom omjer 1:1, jer je prije mog dolaska izgubio na Tušnju. To nas motivira da budemo bolji nego i na jednoj utakmici i da završimo na 4. poziciji u Premijer ligi. A hoće li to mjesto voditi u Evropu, znat će se 17. maja." – kazao je Jagodić.

 Dodao je kako rezultat uzvratne utakmice Željezničara sa Širokim za njega nije neočekivan.

"Nisam iznenađen, a Široki je pokazao kako treba igrati protiv Želje. U kontekstu svega, imamo želju da odigramo najbolje i pobijedimo. Ja sam prije Sarajeva i Zrinjskog rekao da niko na Tušnju nije favorit i nikome nećemo dati prednost. Jeste da igramo promjenljivo, ali došlo je vrijeme da na najjačoj utakmici pokažemo koliko vrijedimo." – poručio je Jagodić.

Hendikep za njegov tim je suspenzija napadača Ismara Tandira koji je treći žuti dobio u 93. minuti susreta sa Zrinjskim. Dobra je stvar što se vraća Samir Efendić, svi ostali igrači su na raspolaganju, osim Jahića i Merzića, za koga je sezona završena.

"Bit će promjena u ekipi, ali sve ćemo znati nakon dva posljednja treninga. Ekipa će susret dočekati u karantinu, kako bismo još jednom dobro analizirali igru Željezničara, ali i našu, jer osjetimo da u odbrani dobro puše. Ovo neće biti samo duel igrača na terenu, nego i mene i kolege Petrovića. Bitno je ne izgubiti utakmicu, jer nam predstoje još utakmice s Radnikom, Krupom i Sarajevom".- kaže. 

Na kraju je dodao da je Željezničar veliki klub, ali da se služi svim i svačim da dođe do svog cilja.

"I ovdje će na takav način djelovati. Znajući koga imaju u rosteru, ničim me ne mogu iznenaditi. Mnogo utakmica sam preko svojih leđa preturio i znam da su rijetko igrali na isti način. Promjena u mojoj ekipi će biti, a šta će nam donijeti, vidjet ćemo. Kada dolazi svemoćni Željezničar, onda valja biti mnogo oprezan." – zaključio je Jagodić.

Njegova jedina dilema oko sastava vezana je za Asima Zeca, koji zbog problema s leđima nije trenirao punim tempom. 

U ime igrača novinarima se obratio branič Aleksandar Lazevski.

- Očekujem dobru utakmicu, igramo kod kuće i trebalo bi biti dobro za nas. Trener ima zamisli, vidjet ćemo kako će biti na terenu. Raspoloženje poslije Zrinjskog je dobro, taj je bod vrijedan i odstavlja nas u igri za 4. mjesto. Što se tiče „promaje“ u odbrani, mora se više napadati da bi odbrana bila dobra – kazao je Lazevski.

Za susret Sloboda – Željezničar, koji se igra u nedjelju od 17 sati, najavljen je dolazak oko 200 „manijaka“, rečeno je Feni.

Ne propustite