Kada je našla svoju biološku majku ostala je zapanjena njenom reakcijom

Dobre priče
Kada je našla svoju biološku majku ostala je zapanjena njenom reakcijom
Rebecca Kiessling je nakon dugih godina traganja napokon pronašla svoju biološku majku i saznala razlog zbog kojeg je data na usvajanje.

Rebecca Kiessling  je nakon 40 dugih godina traganja napokon pronašla svoju biološku majku i saznala razlog zbog kojeg je data na usvajanje.

Nakon što je napunila 18 godina, Rebecca je odlučila potražiti svoju biološku majku.

Njeni biološki roditelji su bili jako strogi i nije im bila nimalo slična. 

"Osjećala sam se kao da nemam identitet. Bila sam očajna u želji da nešto saznam o svojoj majci." 

Kada ju je napokon pronašla, saznala je da je njena majka htjela abortirati, jer je začeta silovanjem. Rebeccina majka Joann jedne večeri je napadnuta i brutalno silovana, te je nakon toga ostala u drugom stanju. 

Nije znala što učiniti...

Kada je Joann saznala da je trudna, abortus se činio kao najbolje rješenje. Ali abortus je u to vrijeme bio zakonom zabranjen, pa je odlučila je roditi i dati djevojčicu na usvajanje. Iako ju je ta situacija emocionalno iscrpila, vjerovala je da je postupila najbolje što je mogla i znala. 

"Razmišljala sam o tome da zamolim rodicu da usvoji malenu, ali sam zaključila da bi bilo previše bolno viđati je", rekla je 77-godišnja Joann. 

"Kada sam je prvi put upoznala, osjećala sam se ugodno i automatski je počela zvati 'mama'", rekla je Rebecca, a Joann dodaje kako je bila oduševljena što joj se kćerka javila nakon toliko godina. 

Rebecca i Joann izgradile su divan odnos. Joann je pratila Rebeccu do oltara kada se udavala. Rebecca je prekinula kontakt sa svojim usvojiteljima, ali ju je zato njena biološka majka – usvojila.  

"Napokon se osjećam kao da pripadam negdje", kaže Rebecca.

rebecca2

Ne propustite